Doporučíte mi datalogger pro 400/230V a 24V?

(1/5) > >>

Hynek Havliš:
U poměrně složitého strojního zařízení řešíme celkem záhadné poruchy ("problikávání" některých logických signálů, výpadky komunikace IO-Link atd.).
Po základní analýze problému jsme došli k závěru, že na vině může být rušení - buďto z vnějšku, nebo i ze samotného zařízení (obsahuje mj. elektrikcé servo osy).
Problém je v tom, že poruchy se vyskytují náhodně, bez zjevné příčiny a s frekvencí např. 1x denně.
Potřeboval bych datalogger napětí, který bude schopen měřit jak napájecí třífázovou síť 400/230 V AC, tak interní rozvod 24 V DC. Datalogger by měl umět zachytit (a zaznamenat) přechodové jevy, tedy by měl vzorkovat s periodou alespoň řekněme 1 ms.
Doporučíte nějaké takové zařízení?
Požadavky jsou jako obvykle dost protichůdné - pokud možno provedení jako přenosný měřicí přístroj, menší rozměry, přijatelná cena.
Poradíte?

Vlado Konrád:
Nesplniteľné protichodné požiadavky. Zostáva jedine kvalitný analyzátor sietí ,  ale cena je v nebi. Štandardné datalogery zvládnu 230AC a minimálne vzorkovanie  1 sec ( jednofázové do 100EUR ,  3f vôbec nie sú ). To DC bude pravdepodobne úplne neriešiteľné a v jednom prístroji už vôbec

Hynek Havliš:
Tak že to nebude za litr od Conrada s tím tak nějak počítám.
Nějakému rozumnému analyzátoru bych se nebránil, ale zatím nic takového nemám/osobně jsem nepoužíval.
Uvítal bych prozatím tip na nějaký přístroj, který by mi vyhověl po technické stránce. O financích se dá jednat - podle toho, jak moc velká vůle bude problém řešit.

Jiří Buben:
Datalogger na 24V zkuste poptat u firmy Foxon z Liberce. Co jsem slyšel, tak to napojíte na napájení a přenos dat jde po WiFi. Nevím ale jakou to má vzorkovací frekvenci.

Vlado Konrád:
Citace: Hynek Havliš  13.02.2018, 15:25

Tak že to nebude za litr od Conrada s tím tak nějak počítám.
Nějakému rozumnému analyzátoru bych se nebránil, ale zatím nic takového nemám/osobně jsem nepoužíval.
Uvítal bych prozatím tip na nějaký přístroj, který by mi vyhověl po technické stránce. O financích se dá jednat - podle toho, jak moc velká vůle bude problém řešit.

Z tých lacnejších:
https://www.ghvtrading.sk/meracie-pristroje/analyzatory/ 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana