Lze zapojit zásuvku s ochranou proti přepětí do sítě TN-C?
Jiří Schwarz:
Čekal jsem od Honzy Hájka ještě o něco radikálnější pohled na vztah mezi hromosvodem a rozvody v podkroví!
Tam se dělají největší chyby v potřebných vzdálenostech aby nedošlo k přeskoku.
Nepřeji vám, aby jednou po bouřce za svitu "modrých majáků" redaktor TV NOHA nebo PIPKA sděloval národu, že ani hromosvod objekt neochránil.
On by ho ochránil, kdyby...
Jan Hájek:
Citace: Jiří Schwarz 29.01.2018, 21:52
Čekal jsem od Honzy Hájka ještě o něco radikálnější pohled na vztah mezi hromosvodem a rozvody v podkroví!
Když já bych rád tu fotku.
Jan Hájek:
Vláďa Brok mne požádal, abych sem vložil jeho článek s popisem toho, co je to dostatečná vzdálenost.
viz
Citace: Jiří Schwarz 29.01.2018, 21:52
Tam se dělají největší chyby v potřebných vzdálenostech aby nedošlo k přeskoku.
Jan Šalamon:
pro mne velmi zajímavý příspěvek od V. Broka jenže: když ho otevřu tak se mi zobrazují jen obrázky 2.1;3;3a;3b;4 a v textu jsou zmiňovány ještě obr.2 a hlavně 4.1 až 4.3.Můžete mne navést jak bych se dostal ke kompletnímu příspěvku pana BROKA nebo ho, prosím,uveřejněte celý . . . ..
Jirka Š. Svejkovský:
Nemyslím si, že pro blesk platí "U = R x I = 10Ω x 100 000 A = 1 000 000 V !".
Ohmův zákon je omezen podmínkami stejnosměrného proudu a napětí, čemuž se průběh bleskového proudu ani vzdáleně nepodobá. Prudký nárůst proudu do maxima v řádech mikrosekund způsobí silný magnetický impulz (LEMP), který přispěje k indukci dalšího elektrického pole. Výsledné napětí tak bude výrazně vyšší.
Pro představu, že je to "hodně" to ale postačí.
EDIT: koukám, že jsem to nedočetl dál, je to tam v podstatě zmíněno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana