Lze zapojit zásuvku s ochranou proti přepětí do sítě TN-C?

<< < (4/5) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  30.01.2018, 12:28

...
A prakticky nezměřitelná hodnota odporu přechodu mezi bleskovou kavernou a "tvrdou" zemí.

To strašně moc záleží na stavbě, sítích, okolí,... jaký potenciál jaké "vzdálené země" se tam objeví proti okamžité špičkové hodnotě napětí na nějaké části hromosvodové soustavy

Jan Franěk:
Osobně mě pobavil ten první stupeň ochrany. Prý hromosvod  ;D  

Pak samozřejmě i tvrzení že i když o tom nic nevím, udělám to lépe než odborník  (dance)  tragický i když velmi častý omyl

Asi budu muset zase na nějaké školení. Mám evidentní mezery.

Asi bych se přidal ke kolegům a doporučil oslovit někoho v místě, kdo vám s tím pomůže. Zdaleka to nemusí být tak jednoduché, pokud se v této problematice alespoň trochu nevyznáte.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  30.01.2018, 21:26

Osobně mě pobavil ten první stupeň ochrany. Prý hromosvod  ;D  

Jenom jestli se tím “je dům v prvním stupni chráněn hromosvodem” nemyslelo první patro  :D

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  30.01.2018, 19:28

To strašně moc záleží na stavbě, sítích, okolí,... jaký potenciál jaké "vzdálené země" se tam objeví proti okamžité špičkové hodnotě napětí na nějaké části hromosvodové soustavy

Ono zejména stavební odpor objektu se zemí musí být větší nežli odpor mezi jímačem a tou "samou" zemí.
Dodržení tohoto základního pravidla je rozhodující.

Maroš Klein:
Citace: Milan Hudec  30.01.2018, 23:18

Ono zejména stavební odpor objektu se zemí musí být větší nežli odpor mezi jímačem a tou "samou" zemí.

Odpor mokrej, od stravy „slanej“ podlahy v kuchyni mi v minulosti vydal numerá hodné zamyslenia, aj keď šlo iba o recesiu.
Rozpojiť počas búrky zvody na mokrom dome s dobrým základovým zemničom ma síce ešte nenapadlo, ale pri mnohoročnom pôsobení a zložení dnešných zrážok s vytvorením rôznych usadeninových ciest, by mohol byť celkový odpor stavby za najnepriaznive jších okolností hádam aj celkom interesantný.
Pri zanesených a nekontrolovaný ch spojoch  zberacieho vedenia o to viac. :)

Treba to brať iba ako teoretizovanie v oblasti nevyspytateľno sti blesku. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana