Jaký máte názor na nový požadavek článku 411.3.4 ČSN 33 2000-4-41 ed.3?

<< < (13/19) > >>

Bašta Roman:
Citace: Petr Moravec  03.01.2018, 13:37

A kam se z ed. 3 vytratil koeficient 1,5 ve vzorci pro posouzení impedance?

Koeficient 1,5 nebyl ve vzorci ani v ed. 2. Používá se při ověření při "pokojové teplotě" a zůstal stále v ČSN 33 2000-6 ed.2 čl.D.6.4.3.7.3

Radim Strycharski:
Citace: Bašta Roman  03.01.2018, 15:26

Koeficient 1,5 nebyl ve vzorci ani v ed. 2. Používá se při ověření při "pokojové teplotě" a zůstal stále v ČSN 33 2000-6 ed.2 čl.D.6.4.3.7.3

Byl v poznámce pod čl. 411.4.4. Jde sice o součást vyhodnocení naměřené hodnoty a tudíž z tohoto hlediska patří do ČSN 33 2000-6 ed. 2, ale současně jde i o informaci důležitou pro navrhování el.instalace a tudíž by měla být uvedena i v ČSN 33 2000-4-41 ed. 3 pro vyhodnocení vypočtené hodnoty při projektování.

Jiří Buben:
Citace: Jan Hlavatý.  03.01.2018, 09:21

Mimochodem dobrý postřeh:AFDD jsou rovněž již nějaký pátek doporučovány, ale ... kolik jste jich v praxi již potkali? Zejména by mě to zajímalo u těch, co zde vehmentně prosazují, že již je nutno postupovat podle ed. 3. A AFDD v tom případě rovněž ve vyjmenovaných případech bezpodmínečně řešíte? Anebo je to jen podle toho, co se jak hodí?  ::)

Tak v tomto případě normotvorba předběhla technický vývoj. Jak je možné nasazovat AFDD ve dřevostavbě na přívod k třífázovému sporáku, když třífázová verze AFDD neexistuje a pravděpodobně ani existovat nebude. Alespoň ještě hodně dlouho.

Co se chráničů na světelných obvodech týče, přijde mi to trochu hysterické a přehnané. Ale to už jsem psal v dotazu v tomto vlákně.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  31.12.2017, 17:18

Není to ani zbožné přání, ani povinnost, ale doporučení, vycházející ze zásady, že je lepší zůstat na té bezpečnější straně, než balancovat na hraně.

Pohledem do evropské legislativy lze jednoznačně zjistit že postupy nové jsou přednější, přičemž postupy starší lze v odůvodněných případech uplatnit, přičemž dle mého názoru nelze za důvad uvažovat nechuť.

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Buben  04.01.2018, 04:43

...Co se chráničů na světelných obvodech týče, přijde mi to trochu hysterické a přehnané...

Při pohledu na některé LED svítivky tento pocit možná oslábne (a po jejich rozkuchání ne možná, ale určitě).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana