Jak idetifikovat nulový vodič od konkrétního okruhu v rozvaděči bez demontáže?
Petr Dub:
(poklona) všem za rady. Chtěl jsem relativně malý rozvaděč, takže je tam trochu těsno, dobře mi tak :-). Klešťákem se ke všem těm modrým nedostanu, takže si to celé vypnu, všechno z toho obvodu odpojím (jedna věc:-)) a strčím jeden konec "pípáku" do "modrého konce" zásuvky v tomto obvodu a vždycky odpojím modrý vodič a buď to pípne, nebo ne. Jinak hledat kabel, ze kterého vede fáze moc nejde, protože ty konce jsou docela dost schované a jejich hodně, takže takto jednoduše to opravdu nepůjde. Ještě jednou díky.
PS: Nebojte se o mě, sice se tím neživím, ale mám elektro střední i vysokou, takže rozdíl mezi PE a N chápu a vím, proč elektřina kope :-)
Petr Dub:
Citace: Jiří Schwarz 07.12.2017, 08:02
Tady bych podle popisu skoro měl strach jestli tam není ještě nějaký jiný problém, "dobrý" chránič až tam citlivý nebývá aby vypadl při dotyku mokrou rukou a obsluha nezůstala "v šoku" od té rány...
Ta trouba nekope, je dokonce možné, že to nijak nesouvisí s tím, jestli mám suché nebo mokré ruce (navíc plastové držadlo a pod nohami 5mm vinyl (tedy PVC) moc šanci na nějaký významný proud nedává). Spíš si myslím, že tam není úplně "zdravé" tlačítko, které troubě detekuje otevření dveří, aby vypla horkovzdušný ventilátor. Tlačítko sice funguje, ale je umístěno tak, že se k němu dostane pára vznikající v troubě a při otevření to občas asi v tom místě tlačítka "pustí" na kostru a je to. Udělá to tak třikrát do roka, takže prakticky to zas až tak limitující není a nebezpečné (doufám :-)) taky ne. Alespoň nezatuhne fíčko ;-). Díky za rady.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana