Jakou značku jističů používáte před elektroměr s přívodem Al?

<< < (4/4)

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  07.12.2017, 09:24

Většina techniků to pak nezaplombuje!

Na základě čeho to odmítnou zaplombovat?Citace: Rozmahel Vladimír  07.12.2017, 20:50

Manipulace přímo na hl.svorkovnici HDV pod napětím v bytovém domě je chuťovka zavánějící sebevraždou.

Přesně tak. Hrdinství v tomto případě může skončit velice rychle před dokončením hrdinského činu. Pokud odejde jistič a nejsou napálené vodiče, provedu výměnu jističe a jedu pryč.Citace: Rozvodak  07.12.2017, 22:42

Ale pánové..
Výměna hlavního jističe je pouze nezbytná oprava, není třeba to dramatizovat a dělat z toho rekonstrukci.

Moje slova  ;)
Vždy záleží na velikosti poruchy a ta v 99% není tak závažná, abych se musel pustit do rekonstrukce odběrného místa.  ;) :D

Zdeněk Friedrich:
Citace: František Šohajda  07.12.2017, 09:24

Většina techniků to pak nezaplombuje! A další jízda se už musí zaplatit! Mimo to chtějí i revizi a ta by měla už být dle nových PP ! A tam se výměny vodiče za Cu nevyhneme,alespoň u  EON.

Dnes nožovky jedině přes distribuci!Už si to hlídají!

Nevím jak u EON, ale u ČEZ, pokud jde pouze o výměnu vadného jističe (většinou IJV, ITV, J1K, J7K) za nový, beze změny hodnoty, se v souladu s PP nemusí provádět žádné jiné úpravy rozvaděče, ani vystavovat RZ a technik to vždy bez problémů zaplombuje.

Patrik Mlynar:
Zaujimave, plomby krytov rozvadzaca s hlavnym isticom v panelaku ?
V nasom T06B nikdy ziadne neboli, priprava tam je, tie zname zavlacky na prevlecenie drotika. Bezne si to rozoberaju firmy poskytujuce internet a kablovku a do plechovej sachty si strkaju v lepsom pripade chranicku, v horsom priamo koaxialy alebo UTP.
70% bytov ma stare IJV z cias vystavby pre 50 rokmi.
Istice sa bezne menia pod napatim, nejaky hlinik a jeho kompatibilitu nik neriesi, periodicke revizie to ma. Ked pride stavebna firma rezat panel diamantovou pilou a potrebuje 3 fazy, napoji sa pred meranim na volne svorky stupaciek.
Trvaly cierny odber je mimo "specifickej komunity" vynimocny a distribucna spolocnost netrva na plombach.

Rozvodak:
Citace: Patrik Mlynar  11.12.2017, 10:30

V nasom T06B nikdy ziadne neboli, priprava tam je, tie zname zavlacky na prevlecenie drotika. Bezne si to rozoberaju firmy poskytujuce internet a kablovku a do plechovej sachty si strkaju v lepsom pripade chranicku, v horsom priamo koaxialy alebo UTP.
Istice sa bezne menia pod napatim, nejaky hlinik a jeho kompatibilitu nik neriesi, periodicke revizie to ma. Ked pride stavebna firma rezat panel diamantovou pilou a potrebuje 3 fazy, napoji sa pred meranim na volne svorky stupaciek.
Trvaly cierny odber je mimo "specifickej komunity" vynimocny a distribucna spolocnost netrva na plombach.

Tak na "Slováči" je to asi jedno.

Bavime se o situaci v ČR, tady se plombujou všechny paneláky. Teda alespoň u nás v Praze jsou všechny k tomu upravené min. závlačkou.

Rozvodak:
Citace: Patrik Mlynar  11.12.2017, 10:30

Ono je to kolikrát vidět jaký tam  máte poměry když se tu ocitnou námezní dělníci od vás.
Úctu k plombám a neměřený části to nemá...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana