Jak legalizovat podružný elektroměrový rozvaděč?
Miroš Jan:
Citace: František Šohajda 06.10.2017, 06:14
Ještě k rozvaděčům...
Podle nové normy, za určitých okolností není rozvaděč výrobek, ale součást instalace a také se reviduje jako instalace ! Je součást revize!
Stačí na dveře napsat kdo to seskládal ....pak RT udělá revizi Výchozí.
Musí se postupovat podle návodu k úplnému krytu.
Tak já sem teda ještě nezažil, že by elektrikář, který poskládal třeba domovní rozvaděč, (úplný kryt) a dodal k tomu návod. :o
Zdeněk Friedrich:
Citace: František Šohajda 06.10.2017, 06:14
Ještě k rozvaděčům...
Podle nové normy, za určitých okolností není rozvaděč výrobek, ale součást instalace a také se reviduje jako instalace ! Je součást revize!
Stačí na dveře napsat kdo to seskládal ....pak RT udělá revizi Výchozí.
Musí se postupovat podle návodu k úplnému krytu.
To není tak jednoduché jak uvádíte. První předpoklad pro výrobu úplného krytu je, že rozvaděč (myšleno skříň, bedna) musí být vyroben a na zkušebně odzkoušen dle ČSN EN 60670-24 a tato norma musí být na bedně uvedena. Tuto normu doporučuji nastudovat, protože pro výrobu úplných krytů sice stačí revize, která se opakuje i při pravidelných revizích, ale musí být splněny další kritéria (například se nesmějí použít jiné přístroje než vyjmenované výrobcem a dokladovat viz obr.) a ve finále se může stát, že je jednoduší udělat ověření pro klasický rozvaděč dle ČSN EN 61439-1 ed. 2.
Jan Franěk:
Nejdál z firem je v tomto podle mne HAGER. Právě probíhají školení na úplné kryty, pod taktovkou Štěpána Tyce s LPelektro. Podle mě je velmi dobře připraven a pokud mohou soudit, jsou na to velmi dobré ohlasy. Doporučuji. (jednicka)
Zdeněk Friedrich:
Hager má hlavně více řad rozvaděčů, označených dle obou norem (pro rozvaděče i pro úplné kryty) na rozdíl od třeba Eatonu, který má odzkoušeno jako úplný kryt pouze jednu řadu KLV. Souhlasím, že momentálně to mají u Hageru nejlépe propracované.
Miroš Jan:
Už jsem na to koukal, je to pěkné. :)
Akorát že ty rozvaděče co vyrábíme, děláme podle normy na strojní zařízení. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana