Budou ČSN zdarma ?

<< < (14/18) > >>

Miroslav Lampart:
Citace: Kamil Novák  14.09.2007, 08:43

Jestli se jedná skutečně o Opravu, tak ty jsou na stránkách ČNI ke stažení zdarma. Nebo už ne ?

Jo, jsou ke stažení zdarma. Před týdnem jsem si dělal trochu pořádek v normách a objednal jsem si asi 25 různých změn norem (ne oprav !!) a taky mi je z ČNI poslali ve formátu *.pdf zdarma. Opravy se nemusí objednávat, ale prostě se stáhnou a opravdu zadarmo. Opravy jsou zadarmo na:
http://www.cni.cz/NP/NotesPortalCNI.nsf/b7c19d7eb765f68dc1256f8200606d7b/b490f051a3f7ecf8c1256f9b0053fb93?OpenDocument&Highlight=0,opravy

Kamil Novák:
Citace: Miroslav Lampart  02.03.2008, 14:05

a taky mi je z ČNI poslali ve formátu *.pdf zdarma.

(ssur)  ČNI a ZDARMA ? :o  To je naprostý protimluv.  Nevěřím !  (no)   (ssur)

Štefan Beláň:
Naprostý souhlas - každá změna má stanovenou svou cenu a proto nemůže být ZDARMA.
Možná pro někoho, za koho to zaplatil někdo jiný. ;)

P.S. To se asi kolega Lampart trochu spletl a/nebo mu zatím nebyla doručena faktura . :)

Petr Doležal:
Chápu to tak, že OPRAVA je náprava něčeho, co někdo "zdrbal" a proto je to zdarma, prostě opravenka.
Ovšem ZMĚNA, nová EDICE, či přímo nová NORMA ta se už platí, alespoň zatím.

Miroslav Hopjan:
Pánové,
našel jsem na tzb-info krátkou zprávu, že i MPO současný stav vadí, tým expertů hledá cesty.

http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=4765

"Zlevnění norem  má být dosaženo nejenom úsporou nákladů dosaženou plánovanou transformací ÚNMZ a ČNI (sloučením)),  ale i zefektivněním činností při plnění Plánu technické normalizace, případně nalezením dodatečných zdrojů.

Technické normy jsou pro běžného (hlavně drobného) podnikatele ale nejenom drahé, ale i nesrozumitelné . Nesrozumitelno st může být způsobena přílišnou obsáhlostí textu, roztříštěností norem (jeden problém řeší i několik desítek norem),  odkazováním na jiné normy či novelizací dodatky (nikoliv úplného znění).

Cíl zvýšení přístupnosti norem předpokládá zejména rozšíření služby zpřístupnění norem ve formátu .pdf prostřednictví m internetu a zároveň zabezpečení norem před neoprávněným šířením."

K tomu hodlá Hospodářská komora přidat Příručky nejlepší praxe (to už dávno v NATO používáme  ;)),  které by mohly být čitelnější a pružnější.

Jen netuším, jak může pod rukama úředníků vzniknout skutečná úspora??  :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana