Budou ČSN zdarma ?
JirkaS:
No jasně že nevyhovuje. A pochybuji, že má někdo jiný názor.
Jirka
Zdeněk Skalka:
Viz. jiná diskuze - opis vytržený z kontextu
P.s. Jinak vám doporučuji vrátit se zpět na tu židli a přepočítávat v prasátku těch 300 Kč na zakoupení opravy č. 1 k ČSN 332000-4-41 ed.2. Tam už to bude snad napsáno srozumitelněji .
Takže si koupíme ČSN..., pak edici 2... OK, ale on to "někdo" zkoní a pak z nás vytáhne 300,- Kč za opravu, abychom to vlastně měli správně? Co k tomu dodat ...
Kamil Novák:
Citace: Zdeněk Skalka 14.09.2007, 01:23
Viz. jiná diskuze - opis vytržený z kontextu
Takže si koupíme ČSN..., pak edici 2... OK, ale on to "někdo" zkoní a pak z nás vytáhne 300,- Kč za opravu, abychom to vlastně měli správně? Co k tomu dodat ...
Jestli se jedná skutečně o Opravu, tak ty jsou na stránkách ČNI ke stažení zdarma. Nebo už ne ?
Miloslav Dunda:
Pane Minařík, a proč tyto normy nedodržují němci a zejména italové? O zemích jako je např. řecko ani nemluvím. To je spíš dodržují ukrajin ci a rumunové. Z mých zkušeností v dodržování evropských notrem jsou na to nejlépe francouzi, i když s výhradou použitých transformátorů ve strojích, které občas vůbec nemají vyznačení normy podle které byly varobeny - tedy ta transformáry 400/230/24V
josef hovorka:
Vubec nechapu lidi z teto diskuze, co se zastavaji jakehokoliv poplatku za jakekoliv normy!!! Napriklad ja - jsem sice elektrikar SS i VS, ale protoze zrovna profesne nedelam projekty elektroinstala ci, ted, kdyz si stavim maly domecek, chtel bych vyuzit faktu, ze elektrice jinak i dost rozumim, ale proste ne vzdy moje prakticke znalosti a primerena davka selskeho rozumu staci na to, abych dosahl jistoty, ze vse budu mit svepomoci dle norem. A stacilo by tak malo - volne pristupne normy na netu nebo aspon bezne dostupne v knihkupectvi za BEZNOU cenu literatury. V kvelbu najdu tak akorat knizky pro pani od plotny, aby tato mela dobry dojem, ze vi, jak vypada treba trojfazova zasuvka, ktera je v takove knizce treba od Grady nafocena barevne ze vsech stran, ale to je tak vsechno. Cimz jenom dokumentuji plytkost souzasne radoby elektrotechnic ke literatury na nasem verejnosti pristupnem trhu.
A argument, ze normy zdarma by uz nikdo ani necetl - no to snad uz vubec nemuzu komentovat, chci zustat slusny - verim, ze lidicek, jako jsem ja, je hodne - takze prosim nedelat hloupe generalizace. Naopak - ja verim, ze se najde hodne lidi nejenom v me situaci, ale i tech obycejnych zvidavych lidi a nemusi byt vubec profesne vzdelani - proste treba jenom chteji vice vedet ci si sami proverit, ze elektrikar u nich odvedl praci dobre a neutratit pul vyplaty za potvrzeni jinym elektrikarem za posudek...
Jsem soucasnym stavem silne rozzloben, cele by to bylo na delsi a mozna i vseobecnejsi diskuzi (ktera by mohla vest az k tematu demokracie v krizi...)
Josef Hovorka
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana