Jaký průřez vodičů zvolit k 6ks reflektorům 300W/12V?
Pavel Horský:
Citace: Maroš Klein 25.09.2017, 08:16
Pri vašich skúsenostiach s bazénovými inštaláciami by som skôr očakával pripomienky k vhodnému výberu typu trafa, prípadne k zmene počtu kusov, či k zváženiu výberu svetelného zdroja.
A proč by jako měl kdokoli na tomto fóru suplovat projektanta?
Protože chce pán vyloženě vyčůraně ušetřit?
Já bych naopak od Honzy očekával, že nebude tak hloupý a nebude někomu "zdarma" provádět placené služby.
Maroš Klein:
Samozrejme že žiadny projekt, to by hádam ani pripomienkovan ím nešlo, aj keď správne nasmerovať to v dobre mienenej diskusii môže pomôcť.
Nejaké tie pripomienky či rady k zamýšľanému zámeru investora ohľadom rizík vyplývajúcich z rôznych dĺžok, ktoré tu už v rozsahu témy padli, toho zasa až tak veľa nenaprojektujú .
K relevantným výpočtom je ešte dlhá cesta vstupných údajov a vplyvov, ktoré sa v diskusii ani neobjavia.
Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský 25.09.2017, 08:22
A proč by jako měl kdokoli na tomto fóru suplovat projektanta?
Protože chce pán vyloženě vyčůraně ušetřit?
Já bych naopak od Honzy očekával, že nebude tak hloupý a nebude někomu "zdarma" provádět placené služby.
Nemyslím si že bych byl hloupej, když kolegovi poskytnu nějakou radu. Právě v tomto spatřuji smysl tohoto portálu. Sám zde čerpám zkušenosti a rady od kolegů už řadu let. Je namístě to občas také vrátit. Ovšem musím plně souhlasit s tím že tím nelze nahradit projekt v žádném směru. Myslím že to oba dobře víme a že si rozumíme ;) to spíš aby to špatně nechápal někdo jiný
Citace: Maroš Klein 25.09.2017, 08:16
Pri vašich skúsenostiach s bazénovými inštaláciami by som skôr očakával pripomienky k vhodnému výberu typu trafa, prípadne k zmene počtu kusov, či k zváženiu výberu svetelného zdroja.
Pokud jsem správně pochopil, tazatel má s bazény nějakou zkušenost a trafa jsou již vybraná. Počet kusů a důvody k vybranému řešení se již taky vyjádřil. Bohužel opět zvítězilo levné pořízení, nad jednodušším řešením s návratnosti v čase na úsporách v provozu a možná i servisu.
K tomu prostě nemám co dodat. Pán je dospělý a za své jednání odpovědný. Zkušenosti ze staveb praví. Nikdy není dost času a peněz aby se to udělalo pořádně, ale vždy je dost času a peněz aby se to předělalo.
Jan Bocek:
Citace: Libor Smeja 22.09.2017, 14:16
Že to bude topit je mi jasné, ale jelikož to bude pod vodou v bazénu, tak mi to nevadí. Kolem je 250m3 vody a 1,8 kW s tím moc nezamává.
Zajímavé téma "osvětlení bazénu" o rozměrech 10 x 10 m.....pominu technickou zajímavost řešení. Jen ze zvědavosti bych se zeptal jaký bude poměr ceny takové elektro instalace k ceně bazénu. A pak následuje druhá otázka, jaký účel a smysl má osvětlení bazénu "pod vodou"?
Já sice chápu, že v politice firmy máme heslo "zákazník je náš pán", ale nerad projektuji hovadiny.....
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 25.09.2017, 10:49
A pak následuje druhá otázka, jaký účel a smysl má osvětlení bazénu "pod vodou"?
Dobře to vypadá :)
3x RGB LED světla, 9,2W napájení 12V DC. Zdroj + řídící jednotka umístěna v technologické šachtě rybníčku, pod dřevěným obložením kousek od toho žebříku.
Hloubka cca 1,6m pod hladinou, jezírko rozměry cca 6x3m + cca 2,5x2,5m jezírko s mělkou vodou a kaskádou
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana