Jak vyřeší v Norsku problém nabíjecích stanic elektromobilů?

<< < (4/5) > >>

Jan Hájek:
Spíše bych to shrnul do následujícího tvrzení:

Elektromobilit a není v současných podmínkách zdrojů energie, její distribuce a ukládání řešením pro automobilovou dopravu, jak jí známe dnes.
Jako druhé auto do rodiny, nebo elektro kolo či skůtr pro všechny, kteří mají možnost nabíjení ze zásuvky doma, nebo v práci je to nyní ok a pokud by zůstala možnost parkovat na modrých zónách, tak to bude i vycházet finančně jen o něco dráž, než klasický vůz.

V individuální dopravě to bude ekonomické spíše jako služba s autonomními dopravními prostředky.

Nesmí se ale zapomenout, že se už v vícekrát v minulosti prosadilo mnohem dražší, než standardní řešení a nemuselo být ani podporováno, stačí, pokud lidé něco chtějí a nevadí jim, že je to drahé.

František Kabát:
Mám pocit, že si v EU pletou kW a kWh. Problém bych neviděl ve spotřebě (to umí argumentovat),  ale v okamžitém zatížení sítí. Čím rychlejší nabíječka, tak vyšší příkon a nabíječka o výkonu nad 100 kW je již běžná věc.

Lukas55555:
Citace: Vlado Konrád  22.09.2017, 12:33

Koniec koncov, u nás sme napajaní z TS o výkone 250kVA . Pol dediny. Ak sa nás dvadsať dohodne a odoberieme plnú rezervovanú kapacitu súčasne, nik tú TS opätovne  nezapne.

Zapnúť zapne. Vypnú odvody z tafostanice. Ale nakoľko to vydrží?

Lukáš Rotrekl:
Mám pocit, že už jej někdo vyřešil  ;D ;D ;D

Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl  08.10.2017, 23:12

Mám pocit, že už jej někdo vyřešil  ;D ;D ;D

Trochu mi to připomíná první přenosný počítač.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana