Jak vyřeší v Norsku problém nabíjecích stanic elektromobilů?

(1/5) > >>

Radek Červený:
Zaujal mě dnes tento článek. Popisuje, jak podporovalo Norsko rozvoj elektromobilit y a jak najednou narazilo. V uvozovkách nečekaně, protože tento problém musí být jasný každému, kdo uvažuje zdravým selským rozumem a ostatně jsem ho i opakovaně zmiňoval dříve i zde v různých diskuzích o elektromobiltě . Jen jsem nikdy nedostal od zastánců odpověď na otázku co na to distribuční síť?
Jaká tedy bude cesta? Lokální zdroje, ostrovní systémy?

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/norska-elektricka-pohadka-nabira-horke-konce-takhle-to-opravdu-nepujde/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Vlado Konrád:
Pokiaľ je to len výstrelok pár ľudí, nik to nerieši. Ak sa to rozšíri, je to neriešiteľná záležitosť a v problémoch sú distribučky a aj  prevádzkovatel ia  VVN sietí. S takým nárastom výkonu, nikto nerátal. Zrazu sa z koeficientu súdobosti 0,2 stane jedna. Koniec koncov, u nás sme napajaní z TS o výkone 250kVA . Pol dediny. Ak sa nás dvadsať dohodne a odoberieme plnú rezervovanú kapacitu súčasne, nik tú TS opätovne  nezapne. Zelení sa kasajú aké je to ekologické ( vieme že nie je) a nikto zatiaľ nepovedal ako tento nárast baterkových áut riešiť. Rekonštrukcie nn sietí, trafostaníc a vn vední až po elektrické stanice nikto nezafinancuje. Nikde, ani v Nórsku.

František Šohajda:
Mimo elektromobily mě zaujal ještě jeden faktor....
Benzinové auto stejného typu je o cca 160 000.- našich korun dražší jak stejný elektromobil..
Proto tak vysoká poptávka po elektromobilec h, v kombinaci s elektrikou pro ně
(elmobily) zadarmo.

Když odbočíme od tématu, tak i dnes je u nás už problém s klimatizacemi v horkém létě!
Obrovský nárust spotřeby, trafa horká, nestačí se chladit! :-\
Podobný stav jako u nabíjení el.mobilů.

Maroš Klein:
Však oni sa trocha ukľudnia až to prestanú dobíjať zadarmo.
Už sú tam, kde ich chceli mať, a tak pomaly nastáva vhodný čas na „dobrovoľné“ splácanie dotácií.  ;)

Vlado Konrád:
:-)  Nedobíjajú zadarmo. Platia to v stratách ostatní odberatelia. Len to zatiaľ netušia

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana