Je možné viesť viac fází TN-C a IT v jednom kábli?
Miroslav Gubáni:
Riešenie je zlé. Ale možno možné ::).Od distribúcie dom nemusí byť odpojený ak sa zdroje nikde nestretnú. Ťahať ďalšie rozvody (tomu sa chcem z časti vyhnúť) možno má zmysel ak dom nie je odpojený od siete distribútora.
4 kvadrantový elektromer zákazník nedostane lebo FTV má z dotácií a je v regióne SSE.
Čo je ale nové je, že som práve objavil nemecký návod k danému striedaču na http://www.effekta.com.de/WebRoot/Store11/Shops/63928138/MediaGallery/PDF/Manuals/BA_SWR_AX-MuP_Serie_1kVA_5kVA-1phasig_De_V2_0.pdf a tam na strane 19 a 20 je uvedený aj iný spôsob zapojenia. V anglickom a českom návode, ktoré mi boli dané k dispozícii tieto strany chýbali a keďže som mal aj anglický návod a moja nemčina je slabá tak som to ani nehľadal. Keďže sa mi to javilo ako "veľká UPS-ka" tak som k tomu automaticky pristupoval ako k IT sieti.
O možnosti prepojenia N vodiča som vedel ale bez dokumentácie by som si netrúfol.
Teraz je už pre mňa otázka v podstate len ako sa prepína bypass a prevádzka na FTV/batérie a či sa najskôr zosynchronizuj e fáza a potom sa prepína bypass/ostrovná prevádzka alebo sa prepína na divoko, prípadne možná zaťažiteľnosť cez bypass. A teraz som ešte raz pozeral štítok takže je to 4000VA nie 3000VA ako som písal v prvom príspevku, ale to je snáď nepodstatné.
Vlado Konrád:
Riešenie je zlé. Musíte ťahať nové rozvody a budú nimi napájané len sptrebiče z týchto zásuviek určených pre striedač. (v jednom kábli je ilúzia, naviac v mieste rozdvojenia v krabici pred novou zásuvkou máte dva cudzie zdroje napätia) Je otázne , ako je to galvanicky oddelené od siete v prípade obr č. 1 str.19 ( Asi nijak) , Ale je jasné, že striedač je ťahaný frekvenciou distribučnej siete . V prípade obr č.2 je sieť oddelená izolačným transformátoro m a je to OK. Ako sa to celé bude chovať v prípade výpadku synchronizačne j frekvencie je otázka. A naviac, ako máte vyriešenú akumulátorovňu ? Olovené akumulátory s možnosťou hlbokého vybíjania produkujú vodík a ten sa rád zmiešava s kyslíkom v koncentráciách od 4 do 96 %. Pomerne búrlivo. A naviac tá nešťastná H2SO4.
Neriešte nič za niekoho, kto si umyl ruky
Jiří Schwarz:
Citace: Vlado Konrád 20.09.2017, 16:33
...
Olovené akumulátory s možnosťou hlbokého vybíjania produkujú vodík a ten sa rád zmiešava s kyslíkom v koncentráciách od 4 do 96 %.
...
U olověných akumulátorů nejde ani tak o hluboké vybití, ty začínají "plynovat" naopak především při nabití nad nějakou úroveň (cca nad 2,3V na článek).
"Klasické" s kyselinou plynují, AGM omezeně, "gelové" to poškozuje
Vlado Konrád:
Pravda. Lenže tu ide o fotovoltickú aplikáciu. Možnosť vybitia skoro na "nulu" je nutnosť. Počet nabíjacích cyklov nekonečno +1. Svetelné podmienky sa menia iks krát denne.
Jiří Schwarz:
Baterie (Pb akumulátor) musí mít ochranu před hlubokým vybitím, jinak se to hodně rychle negativně podepíše na životnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana