Proč elektroměr signalizuje odběr i při vyjmutých pojiskách?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jan Pašek 10.09.2017, 22:46
...Poznámka k zapojení samotného el.měru: EDIN 371 = 8 svorek spodní strana Výstup PEN na svorce 8. EDIN 371 M = 7 svorek spodní strana PEN zapojen ze zemnící lišty (zdroj stránky výrobce a příbalový leták el.měru)...
Ne elektroměr vedete pouze N, ne PEN.
Svorka 8 není určena k zapojení dle Vašeho popisu.
Jiří_Hrubý:
Nutno podotknout, že návod neuvádí vlastnost oněch tří LED k identifikaci napájení, zřejmě to je předpokládaná vlastnost, odvozená z ostatních elektroměrů s indikací přítomnosti napájení.
Že je zásadní chyba i v přívodu upozorňuje kol. Rotrekl.
A až teď mě praštily do očí ty pojisky...
Citace
Proč elektroměr signalizuje odběr i při vyjmutých pojiskách?
Jan Pašek:
To Jiří Hrubý
Toto je již třetí elektroměr podobného typu co jsem zapojil. Ty předchozí 2 pomocí led L1 až L3 indikují ze které fáze je odebíráno. Blikající Led Imp indikuje impulsy pro dálkový odečet a to i pokud není zapojen. Led L1 až L3 tedy při vyjmutých pojistkách na sekudární straně dle mého svítit nemají.
To Vít Rotrekl
Při zadávání dotazu se mi nevešli všechny přílohy a vám zřejmě právě chybí ta fotka kde je celá skříň. Sběrnice jsou pod stropem a el.měr je připojen přes 80A nožové pojistky. Viz příloha.
Omlouvám se za chybnou definici. Trolej je pouze za hlavním deonem rozvaděče. Měl jsem raději napsat z hliníkového pásu.
K dotazu - sice jsem to řádně nezkoumal ale při chodu kompresoru si L1 až L3 ani nebliknou svítí stále. Jak jsem již psal kolegovi Hrubému ostatní el.měry co jsem zapojoval se chovají jinak a nebýt rozdílu ani bych se zde na fóru neptal. Obavám se že vlastní spotřeba el.měru by být indikována neměla pak by totiž signalizace odběru přestala mít smysl.
To Miroš Jan
Kdyby elektroměr indikoval i vlastní spotřebu mohl jsem do skříně namontovat třeba svítilnu led by niky nezhasly a postrádaly by smysl.(tedy pokud mají indikovat odběr)
Pokud by výrobce udělal změnu a led indikují přítomnost fází pak se plaším zbytečně a můj dotaz zde na fóru postrádá smysl.
To ACEOF ACES
Máte recht ani mě se to nezdá!
To Rozmahel Vladimír
Tento El.měr má pouze 7 svorek. Jak by jste tedy pojmenoval vodič nulového potenciálu ve 4 vodičové soustavě (TN-C), který je na jednom svém konci připojený na zemnící lištu rozvaděče mezi ostatní zelenožluté vodiče a na svém druhém konci do svorky 7 zmiňovaného el.měru. Výše zmiňovaný vodič se nikde nevětví a ani z rozvaděče nikde nepokračuji 5-ti vodiči tedy v soustavě TN-S.
To Jiří_Hrubý
Ohledně funkce led se budu asi muset obrátit na výrobce.
Chybu v přívodu jsem vysvětlil výše a pak viz příloha.
Jak pojistky je na nich něco špatně?
Jan Pašek:
To Rozmahel Vladimír
Oprava předchozí odpovědi: Naštěstí nebo k mé škodě svorku 8 tento el.měr nemá a rozvaděč nemá ani rozdělení na zelenožluté a modré vodiče.
Nadruhou stranu máte pravdu pojmy by se měli definovat přesně nebo se nedomluvíme.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jan Pašek 11.09.2017, 22:47
...Pokud by výrobce udělal změnu a led indikují přítomnost fází pak se plaším zbytečně a můj dotaz zde na fóru postrádá smysl....
To je správná odpověď. Pokud je odběr, diody blikají. Podle velikosti odběru se zrychluje interval blikání... To asi znáte.
http://www.elektromeryonline.cz/site/elektromeryonline.cz/attachments/photos/297-image-1380196117.pdf
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana