Proč elektroměr signalizuje odběr i při vyjmutých pojiskách?
ACEOF ACES:
Podle mého názoru mohlo dojít k poškození elektroměru velkým rozběhovým proudem motoru kompresoru při zapnutí.
Jan Pašek:
To ACEOF ACES
Před el.měrem jsou 80A pojistky neříkejte že při přetížení na 100A na které je El.měr stavěný by nezafungovala ani jedna. nevěřím tomu že je El.měr poškozen nadměrným zatížením.
To Rozmahel Vladimír
Citace z vámi odkazovaného manuálu:
"Připojení elektroměru do elektrické sítě je signalizováno rozsvícením LED diody.
...
Indikace odběru LED (A,B,C)"
Pokud si budeme hrát se slovíčky dle manuálu se rozsvítí 1 Led a to ještě není popsáno která. Naproti tomu z manuálu jasně vyplývá které Led diody indikují odběr.
Všem ostatním bych tímto prozatím poděkoval počkáme na první pracovní den v měsíci tedy den odečtu aby bylo alespoň hrubě možné porovnat měsíční odběry zaznamenané starým a novým el.měrem a mezitím se pokusím o dotaz na výrobce. Parádní by bylo kdyby na základě mého dotazu ten manuál přepracovali víc pro ty méně chápavé jako jsem třeba já.
Podstatné promne je že kromě počátečního nedorozumění z odjištěním před el.měrem nikdo neshledal žádné chyby v zapojení a je tedy možné se bez ostychu a s jistotou obrátit na výrobce.
Pokud pámbů dá a dočkám se nějakých odpovědí rád je sem doplním ihned po prvním odečtu.
Jan Franěk:
Citace: Jan Pašek 12.09.2017, 21:11
Před el.měrem jsou 80A pojistky neříkejte že při přetížení na 100A na které je El.měr stavěný by nezafungovala ani jedna.
Chlape vy mě bavíte. ;) Podívejte se do vlastností nožových pojistek, jaký proud a po jakou dobu dokáží snést nad jmenovitých 80A.
Hodně se toho dozvíte třeba i zde z tohoto článku. http://elektrika.cz/data/clanky/zakladni-pozadavky-na-jistici-pristroje-a-jejich-hlavni-parametry
Jinak souhlas s kolegama. Kontrolky pro jednotlivé fáze svíti, elektroměr je pod napětím. Čím rychleji blikají, tím větší proud protéká elektroměrem v té které fázi.
Miroslav Revús:
Citace: Jan Pašek 12.09.2017, 21:11
Před el.měrem jsou 80A pojistky neříkejte že při přetížení na 100A na které je El.měr stavěný by nezafungovala ani jedna. nevěřím tomu že je El.měr poškozen nadměrným zatížením.
Mám z vlastnej skúsenosti, že poistky PN0/125A boli dlhodobo prevádzkované s odberom 80-160A bez "straty kytičky". Boli to polygrafické stroje s UV výbojkami, ktoré majú dlhý nábeh do pracovného stavu, počas ktorého majú zvýšený odber prúdu a nejaké zapekacie valce s odporovým ohrevom - tiež to nejakú dobu trvá, kým sa nahrejú na pracovnú teplotu.
Jan Franěk:
Tady je o tom více ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana