Neprodal by mi někdo starou, neplatnou ČSN 34 1390?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:

My samozřejmě tuto ČSN máme i převedenou pomocí OCR do prohledávateln ého tvaru, ale zákon nám neumožňuje plné znění poskytnout nikomu jinému. Tedy ani prodat ji nelze.

Viz
https://zdroje.elektrika.cz/book/csn-34-1390

Miroslav Revús:
Pri troche snahy sa zohnať dá. Stačí zadať jej číslo (34 1390) aj s medzerou do známeho ukladacieho portálu.

Maroš Klein:
Citace: Jan Franěk  21.08.2017, 03:34

Lze také zakoupit jedinou normu. Viz jejich E-shop. Šíření norem bez souhlasu UNMZ je přece zakázané  ;)

Ako tak pozerám na ten odkaz, tak mi napadlo, že ak mám záujem zakúpiť cez e-shop jednu čsn, a nemám v ČR ani sídlo, ani doručovaciu adresu, tak či by to nešlo trebárs cez vás, či niekoho iného už zaregistrované ho.
Niekto už zaregistrovaný by ju objednal a poslal trebárs na dobierku do SR.
Porušil by tým zákon o neoprávnenom šírení?
ÚNMZ sa pritom šíreniu cez ČSN online do SR nebráni, akurát zasielať jednu normu von z ČR sa im ako pozerám nechce. A mne sa zasa nechce kvôli jednej norme registrovať, objednávať niektorú celú ich službu, a ani cestovať.
Čo si o tom myslíte vy, alebo ostatní? Je v takomto prípade sprostredkovan ie protiprávne?

Petr Pospíšil.:
Citace: Maroš Klein  22.08.2017, 07:02

Ako tak pozerám na ten odkaz, tak mi napadlo, že ak mám záujem zakúpiť cez e-shop jednu čsn, a nemám v ČR ani sídlo, ani doručovaciu adresu, tak či by to nešlo trebárs cez vás, či niekoho iného už zaregistrované ho.
Niekto už zaregistrovaný by ju objednal a poslal trebárs na dobierku do SR.
Porušil by tým zákon o neoprávnenom šírení?
ÚNMZ sa pritom šíreniu cez ČSN online do SR nebráni, akurát zasielať jednu normu von z ČR sa im ako pozerám nechce. A mne sa zasa nechce kvôli jednej norme registrovať, objednávať niektorú celú ich službu, a ani cestovať.
Čo si o tom myslíte vy, alebo ostatní? Je v takomto prípade sprostredkovan ie protiprávne?

Kdyby jste chtěl po někom se ZP ať vám koupí zbraň a nebo by vás poprosil 15-ti letý puboš
ať mu koupíte láhev vodky potom by to bylo trestné. Ale koupit někomu ČSN a bát
se postihu to je dost divné :-\

Jan Franěk:
Citace: Petr Pospíšil.  22.08.2017, 07:23

Ale koupit někomu ČSN a bát
se postihu to je dost divné :-\

Tak si přečtěte podmínky šíření norem, na stránkách  UNMZ  (norm)  . Navíc normy "stažené" z UNMZ, jsou opatřeny jménem firmy  která je zakoupila a i proto bych byl s jejich dalším šířením více než opatrný.

Pokud nechcete využít rady Miroslava Revúse, dejte si do google vyhledat oficiální prodejce technickcých norem. Je jich dostatek a nemají problém se zasíláním norem.
osobně jsem to nevyužil od doby co jsou normy přístupné za poplatek On-line.   ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana