Neprodal by mi někdo starou, neplatnou ČSN 34 1390?
Maroš Klein:
Zásadný je pohľad na rozdiel medzi pojmami „e-shop“ a „online“.
ÚNMZ si nič nechráni pred národom holubičím, cez online mi sprístupní všetko čo si zaplatím, len v e-shope sú asi skúpi na obálku a známku, čím si skracujú tržby. Štátna firma...
Išlo mi skôr o tie zbytočné tančeky ÚNMZ s registráciou, sídlom a adresou okolo jednej normy za plnú hodnotu ceny pri predaji cez e-shop, kde pochybujem že mi niekto bude na každú stranu tlačiť meno. Zbytočne si s takým know-how krátia tržby a navyše sú drahší.
Online prístup je iný rybník s inými cenami. Ten s e-shopom netreba miešať. Tam je adresnosť vzhľadom na vysoké zľavy a zmluvné podmienky použitia namieste.
Je napríklad v rozpore s niečím kúpiť normu deťom ako maľovanku? Niektoré si to hádam aj zaslúžia. :D
Citace: Miroslav Revús 22.08.2017, 13:48
Na odkaze, ktorý som uviedol je ich mnoho, hlavne strojárskych a stavebných, ale elektrikárske sú tam takmer všetky neplatné. Ale pre študijné účely to postačuje :-)
Platné, neplatné, zrušené či predbežné, zákon na všetky platný.
Miroslav Revús:
Citace: Maroš Klein 22.08.2017, 14:36
Platné, neplatné, zrušené či predbežné, zákon na všetky platný.
To bolo mienené tak, že spoliehať sa iba na stiahnuté normy sa nedá. Ja osobne tiež, ako väčšina tu prítomných, používam online prístup k normám. Bez neho by som nemohol vykonávať svoju profesiu.
Avšak pre študentov a prípadne pre mnohých laikov môžu byť neplatné normy užitočné a oni sa kvôli niekoľkým základným informáciám určite nebudú registrovať na STN/ČSN online a platiť si prístup k niečomu, čo nedokážu využiť.
Viem, že to zákon nerozlišuje. Avšak na mnohých školách je prístup k normám obmedzený a tak sa hľadajú rôzne spôsoby získavania vedomostí, tie čo nie sú Kóšer nevynímajúc.
Na ukladacích portáloch sú hlavne tie, ktoré vyhľadávajú študenti pre svoju potrebu.
Neobhajujem to, ale beriem to ako fakt o ktorom viem, tak som sa o ňom zmienil.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana