Může zhasnutý lustr smrdět a pálit se?

(1/3) > >>

Katka D.:
Je možné aby mi v ložnici byl cítit zhasnutý lustr?
Přijde mi že občas cítím nějaký neurčitý pach a lustr mi před pár dny přišel že jak kdyby se pálil když svítil.
Od té doby jsem s ním svítila vždy jen krátce.
Ale přijde mi hloupost že by se pálil když je zhasnutý?
Je to možné?
Chci jet koncem týdne na pár dní pryč a nikdo doma nebude a nevím jak to řešit.
I když možná to od něho ani není nevím.
Když se nakloním pod tak mi nepřijde že něco cítím ale jak si lehnu tak ano.
Ještě dodám, že už pár let starý je.

Jan Franěk:
Ne, není možné aby se pálil  když není pod napětím. Ovšem pokud tam máte použité žárovky s větším příkonem než dovoluje výrobce ( údaje na štítku),  může docházet k "pálení" objímky nebo jiných plastových prvků a ty mohou být jednak zdrojem pachů spáleniny a za nějaký čas i zdrojem poruchy nebo požáru. Samozřejmě jen pokud bude rozsvíceno.
Jestliže máte však jakékoliv pochybnosti, kontaktujte svého elektrikáře, nebo revizního technika. Přez internet se závady hledají velmi těžko. Křišťálové koule jsou nedostatkovým zbožím   ;)

Vít Rotrekl:
Pokud jde o starší instalaci, tak ani není vyloučeno, že je lustr pod napětím i při vypnutém vypínači (spínaný N/nedejbože PEN),  a přes prach se může uzavírat nějaká cestička pro proud a ta může smrdět...

Pokud máte na ten lustr podezření, tak zavolejte elektrikáře ať se na to mrkne. Určitě se v okolí nějakej najde, co se na to mrkna "za kafe a pár kaček"...

Milan Hudec:
Zažil jsem i instalace se smyčkovaným PEN na svorce lustru.

Milan Hudec:
Citace: Milan Hudec  13.08.2017, 09:29

Zažil jsem i instalace se smyčkovaným PEN na svorce lustru.

Zde mne napadlo, lze nějak měřením určit směr vodiče?
Tj u lustru byl připraven PEN ve smyčce, a teď který je přívod, aby se prvně připojil na kostru?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana