Proč jsou jističe OEZ vhodné jako hlavní jističe před elektroměrem?

<< < (5/6) > >>

Radek Červený:
Citace: Milan Hudec  30.07.2017, 15:29

Osobně si nemohu dovolit doporučovat doslova nenahraditelné výrobky a to bez ohledu na výrobce.
Před EM je kompatibilita druhotná, nicméně jak uvádíš existuje ,just",  a ten je mrška a na rozdíl od prosté kvality nezmizí jejím pouhým navýšením ale vírou zákazníka v určité zdravé srdce značky k čemuž  jen důraz na zdravou pleť působí poněkud zoufale.

Milane vidíš, a já mám s OEZ přesně opačnou zkušenost. Chrániče, které nejdou natáhnout ani vymontované v dlani a nebyl to jeden případ, kdy odešla mechanika, instalační stykače, co vrčeli do dvou let jak půlmegawattová rozvodna ze zlatých osmdesátek a kvalita kontaktů taktéž nebyla žádná hitparáda, hlavní jistič 63A, který pravidelně vypínal na 32A....... Podotýkám, že se jednalo ještě o časy před Minií. Ani Minia mě nepřesvědčila o "zdravém srdci" této značky. Spíš mě vnukla otázku, co za dobrotu hulí na vývoji, když půlku přístrojů udělají kulatých a druhou půlku hranatých. Ten rozvaděč z tohoto mišmašu poskládaný pak vypadal jak cigánská maringotka. Ale nemá smysl pokračovat, každý máme nějaké své koně, no ne?  ;)
Citace: Pavel Horský  31.07.2017, 07:56

Ještě by mě zajímalo, kolik RT dostalo od energetické společnosti vědět o zákazu montáže nevyhovujících typů. Nebýt kamarádů co montují elektroměry u ČEZ, tak bych dodnes věděl prdlajs.

Pavle, konkrétně Eon má toto na webu, ale nikoliv na webu EONu, ale tuším to bylo na webu Eon distribuce. Už to, že má Eon tři weby (Eon, Eon servisní a Eon distribuce) je pakárna, na každém z nich je jen část informací. A tu informaci o jističích jsem ještě našel víceméně omylem a náhodou při hledání jiné informace.
Už před časem jsem tu psal, že by bylo fajn, kdyby distributoři zřídili službu, kde se zaregistruji jako montážní firma a na zadané kontaktní údaje by automaticky chodily změny v legislativě. Škoda, že to nefunguje, jistě by to prospělo oběma stranám.

František Šohajda:
Citace

K té pravdě ...
záleží koho se ptáš. Na zjišťování "pravdy" existuje několik metod.

Do té doby, než jim to (asi) někdo řekl ,  jsem PL-7 dal před elektroměr asi cca 5-7 ks a také zrevidoval .Poslední těsně před tou aférou! Nikdo nic nenamítal, jsou tam doposud.
Není to jen moje doměnka, ale spoustu dalších RT z mého okolí.
Není to ověřné, ale jen jak se věci postupně vyvíjeli, nitky někde vedou.

Maroš Klein:
Citace: Jan Bocek  30.07.2017, 10:25

Nikdy jsem nepochopil politiku platby za ampérovou hodnotu jističe.
Jedným z dôvodov budú aj pozostatky z minulosti.

Stretávam sa napríklad v školstve s dosť veľkým množstvom ističov pred ER v HR o hodnotách od 250 do 400A.
V podstate ide o dedičstvo pôvodne hromadne projektovaného elektrického vykurovania.
Dnes (a už dlho) bežia tieto zariadenia v pohode na súdobom odbere aj s kuchyňou do 63A (overené meraním).
Tak prečo legislatívne nezalobovať a nenechať si platiť za existenciu odberného miesta v niektorých prípadoch aj viac ako za skutočnú spotrebu?

U nás to napríklad zriaďovateľ dohodol s distribútorom na zmluvných myslím 100A bez ohľadu na realitu pred ER. Aj tak síce zbytočne veľa, ale pri tom množstve odberných miest najskôr lacnejšie ako kompletné prerábky.

Milan Hudec:
Citace: Radek Červený  31.07.2017, 09:04

Milane vidíš, a já mám s OEZ přesně opačnou zkušenost. Chrániče, které nejdou natáhnout ani vymontované v dlani a nebyl to jeden případ, kdy odešla mechanika, instalační stykače, co vrčeli do dvou let jak půlmegawattová rozvodna ze zlatých osmdesátek a kvalita kontaktů taktéž nebyla žádná hitparáda, hlavní jistič 63A, který pravidelně vypínal na 32A....... Podotýkám, že se jednalo ještě o časy před Minií. Ani Minia mě nepřesvědčila o "zdravém srdci" této značky. Spíš mě vnukla otázku, co za dobrotu hulí na vývoji, když půlku přístrojů udělají kulatých a druhou půlku hranatých. Ten rozvaděč z tohoto mišmašu poskládaný pak vypadal jak cigánská maringotka. Ale nemá smysl pokračovat, každý máme nějaké své koně, no ne?  ;)Pavle, konkrétně Eon má toto na webu, ale nikoliv na webu EONu, ale tuším to bylo na webu Eon distribuce. Už to, že má Eon tři weby (Eon, Eon servisní a Eon distribuce) je pakárna, na každém z nich je jen část informací. A tu informaci o jističích jsem ještě našel víceméně omylem a náhodou při hledání jiné informace.
Už před časem jsem tu psal, že by bylo fajn, kdyby distributoři zřídili službu, kde se zaregistruji jako montážní firma a na zadané kontaktní údaje by automaticky chodily změny v legislativě. Škoda, že to nefunguje, jistě by to prospělo oběma stranám.

Asi jsi nepochopil můj příspěvěk, ale naprosto s tebou souhlasím.
Takhle, proti kvalitě jako takové nic moc nemám v porovnání s nižší střední třídou vychází velice obstojně.
Ovšem co se týká kompatability je to propadák, a coby zákazníka mne nezajímá ani pohnutá historie, ani důvody změny velikostí komponentů, prostě jdu do jiných výrobců.

Jan Franěk:
Citace: Radek Červený  31.07.2017, 09:04

Tak pod toto bych se klidně podepsal. Taky nesnáší buzeraci distributora, kdy se ohání jakýmsi předpisem, který ani nemůžeš na webu najít. Sám jsem si tím prošel zrovna loni v létě a musel jsem přestavět celé odběrné místo, byť to bylo v souladu s na webu právě aktuálními připojovacími podmínkami.

Ale to je trochu mimo téma.  o:-)

Citace: Milan Hudec  31.07.2017, 14:46

Ovšem co se týká kompatability je to propadák, a coby zákazníka mne nezajímá ani pohnutá historie, ani důvody změny velikostí komponentů, prostě jdu do jiných výrobců.

Asi tak.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana