Jak správně uzemnit venkovní zařízení (kamery, Wifi AP atp.)?
Jan Franěk:
No, čekal jsem více reakcí s podobnými zkušenostmi kolegů, nebo těmi co se mi můj postoj pokusí vyvrátit ;)
Ludvík Kubík:
Citace: Jan Franěk 13.07.2017, 03:25
Problém je v tom, že projektant nemůže vědět, že přijde nějakej šmudla s routrem (kamerou, a podobně) a ten začne montovat mimo místo připravené třeba pro antény. Sice tuší že se to může stát, ale neví kam ho to napadne přidělat.
Tedy projektanti za toto v drtivé většině případů prostě nemůžou, protože o těch budoucích zařízením prostě nevědí a vědět nemohou.
Předně bych chtěl vědět, které projektanty máte na mysli. Zažil jsem vloni stavbu, kde si projektant sám ohlídal všechny řemeslníky, a celá stavba byla provedena v souladu s projektem, mimochodem práce na kterou rád vzpomínám. O projektantech, kteří zpracují projektovou dokumentaci pro vydání stavebního povolení se zde raději zmiňovat nebudu. Případ z loňského podzimu, zateploval se rodinný dům a musel jsem natahat kabely pro kamery. Žádný z hromosvodářů mi nedokázal říci, kde mohu instalovat kamery, projektant nebyl schopen půl roku zpracovat projekt. Nyní je situace taková, že svod hromosvodu je 5cm před vývodem pro kameru. Mám tam tu kameru instalovat, a stát se šmudlou, kterého máte na mysli? Ten vývod tam byl dříve!
Jan Franěk:
Sice reagujete nesmyslně na rok starý příspěvek, ale budiž.
Na mysli jsem měl drtivou většinu projektů, kde projektant dostane zaplaceno pouze za projekt a už mu nechtějí nic poslat na KDčka nebo pár kontrolních návštěv, kde se konzultují a zakreslují změny, případně střety technologií. Troufnu si říci že jde o 90% staveb . Pokud to funguje v těch 10%, je to většinou radost pro všechny profese.
Osobně bych s tim vývodem až tak velké dilema neměl. Rozhodnutí je jasné hned na první dobrou ;)
Ludvík Kubík:
Citace: Jan Franěk link=topic=38069.msg306758#msg306758 date
Osobně bych s tim vývodem až tak velké dilema neměl. Rozhodnutí je jasné hned na první dobrou ;)
[/quote
Ale já s tím to dilema mám. Můžete mi prosím sdělit, jak na první dobrou tento problém vyřešit?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana