Prečo je nevhodné umiestniť bytový rozvádzač nad vstupné dvere?

<< < (4/8) > >>

Zdenek Hejčl:
To Pavel Horský:
Pokud si v paneláku pořídí systémovou istalaci, tak ten rozvaděč bude potřebovat možná větší...  ;)
To Václav Třetí:
Ano, byly paneláky a třífázovým připojením. U nás z 100% jednofázové. Důvodem je, že zásobování teplem bylo z centrálního zdroje.
Jen na starém sídlišti byly navíc 3f sporáky a bojler.

Nad dveřmi se mi to vůbec nelíbí a použití židle, no je dikutabilní...
Opravoval jsem světlo ze židle a při nastoupení na židli se mi zvrtnul kotník
Následoval pád na záda a bohužel i na kufr s nářadím.
Výsledek mého počínání: naražená žebra, 5 dní na JIP, kde mi čerpali vodu z plic...
Jo je to prkotina.... 8)

Jozef987:
To Zdenek Hejčl:

Takže aj svietidlá budeme dávať do takej výšky, aby niekto "šikovný" náhodou nemusel výjsť na stoličku a nedolámal si z nej rebrá?  :D

Martin Parolek:
Takhle pečovat o bezpečnost obyvatelstva už někoho napadlo v sedmdesátých letech. V Praze v Malešicích jsou paneláky bez přívodu pro lustr na stropě. Stejně ale tehdy bezpečnost úplně nedořešili. Bytové rozvaděče tam sice nejsou nad vchodovými dveřmi, ale vedle nich hned pod stropem.

Zdeněk Pikhart:
Pokud se jedná o byt, tak s tím při revizi nemám problém i když tam být umístěný nemá. Podle mě je to lepší řešení, než rozvaděč zavírat do skříně a podobná místa. Většinou se v bytech šetří každé volné místo a nad dveřmi je alespoň pomocí schůdků přístupný.
Co se týká použití židle, tak ta je určená pro jinou část těla než chodidla.

U RD se mi toto umístění nelíbí, přece jen je tam větší pravděpodobnos t vypadnutí chrániče a jištění.

Zdenek Hejčl:
To Jozef987:
Nezapomenout dát na svítidlo ochranný koš!
Dále výstražné šrafování ve žlutočerném provedení.  :D
Používat jedině štafle.
On pád ze štaflí při zasažení proudem, při práci na rozvaděči taky není žádná legrace.
Zde to není o nešikovnosti, ale o okolnostech, které nastanou naprosto neočekávaně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana