Prečo je nevhodné umiestniť bytový rozvádzač nad vstupné dvere?

<< < (5/8) > >>

Václav Třetí:

Nejde o nešikovnost, dveře jsou nepůhledné a zrovna v danném okamžiku někdo přijde, otevře je a nehoda je hotová. Nechápu, proč někdo chce stále opakovat stejné chyby.

Připomíná mi to doby těsně po revoluci, kdy mnoho nově postavených rod. domků mělo velice podobné uspořádání jako byty v paneláku

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  13.06.2017, 07:21

... za dvacet let, co žiji v panelákovém bytě, jsem byl v rozvaděči cca 5x.
...

To vypadá, že jsi ještě neprovedl alespoň částečnou rekonstrukci, při které bys doplnil chránič alespoň pro koupelnu  :o

Ono dnes s chráničem a postupně s AFDD asi do těch rozvaděčů budeme muset "častěji" a nejhorší je, že to podle "zákona schválnosti" vypadne večer, když je tma, baterka je vybitá,...

František Šohajda:
Poslední dobou ,když jdu na opravu do bytů a podobně  tak pozoruji že je jaký-si hit dnešní doby, při rekonstrukci dávat rozvaděče podružné do výšky cca 2-2,20m....?
Už jsem to viděl u několika rekonstruovaný ch bytů.

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  13.06.2017, 19:35

To vypadá, že jsi ještě neprovedl alespoň částečnou rekonstrukci, při které bys doplnil chránič alespoň pro koupelnu  :o

Jedním z pěti důvodů návštěvy rozvaděče byla právě částečná rekonstrukce rozvodů (jádro, kuchyň). Pak si vlastně ani nevzpomínám, že by mě někdy doma vybavil jistič. Zatím nebyl důvod.

A k té obhajobě opravy/židle.
To přece nemůže nikdo myslet vážně.
Naše práce má svá jasná pravidla a pracovní postupy. Všichni tu každodenně voláme po bezkompromisní m dodržování norem, zákonů a vyhlášek a pak si při výměně žárovky vlezeme na židli a dáváme to k dobru na diskusích, jako, že je to nebezpečné?
No to beru jako příspěvek k pobavení  ;)

Budu pracovat v rozvaděči. Co udělám? Vypnu jeho napájení.
Budu stát na štaflích za dveřmi. Co udělám? Zamknu je.
Budu potřebovat vyměnit žárovku. Co udělám. Vypnu okruh v rozvaděči (těm ostřílenějším, stačí vypínač u dveří),  vylezu na štafle........ ...to ostatní pak už jen pro členy PČR  :)
Já třeba měním žárovky normálně ze země  (dance)

Takže nějaké argumenty o úrazech při práci ve výškách prostě neberu.

Lukáš Láryš:
Trošku opráším toto téma, dostal se mi do rukou projekt na rekonstrukci elektroinstala ce bytového domu. V projektu jsou veškeré bytové rozvaděče umístěny nad vstupními dveřmi do bytu (výška cca 2,3m). Rozvaděče lze umístit i vedle dveří (je tam dost místa),  ale projektant tvrdí, že pro to není žádný pádný argument, že není nikde specifikována výška pro umístění rozvaděče v bytech, z toho důvodu nebude projekt upravovat.
V souboru norem 61439 opravdu nic takového není.
Má požadavek umístění rozvaděče do menší výšky (bez použití žebříku, židle) oporu v jiné normě?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana