Jímače ESE, tzv. aktivní hromosvody dostaly na Slovensku smrtící úder!
Jiří Schwarz:
Doma je to na mě, jestli použiju mozek nebo naletím na nějaké reklamní kecy.
Takže trochu problém vidím v tom, že jsou tím chráněné objekty, které "nejsou moje" ale třeba tam v době bouřky budu, jako nejhorší bych označil třeba nemocnici, kam se mohu dostat ve stavu, kdy nebudu schopen "protestovat" (zle)
Jiří_Hrubý:
Ano, velmi se to podobá oné pohádce...
Vidím, že jsem se v rozhořčení upsal, mělo tam být považovat za dostatečné.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Schwarz 26.04.2017, 19:35
Doma je to na mě, jestli použiju mozek nebo naletím na nějaké reklamní kecy.
Takže trochu problém vidím v tom, že jsou tím chráněné objekty, které "nejsou moje" ale třeba tam v době bouřky budu, jako nejhorší bych označil třeba nemocnici, kam se mohu dostat ve stavu, kdy nebudu schopen "protestovat" (zle)
Samozřejmě, ale letištní odbavovací hala v Brně Tuřanech?
To prostě nepochopím.
Tedy pokud nebude vysvětlení.
ACEOF ACES:
Já aktivní hromosvod nechci, podle mého názoru je, ale horší to, když jímač tvoří např. anténa a svod kabel od ní do domu.
Jan Franěk:
Citace: ACEOF ACES 26.04.2017, 20:47
Já aktivní hromosvod nechci, podle mého názoru je, ale horší, když jímač tvoří např. anténa a svod kabel od ní do domu.
A podle mne je ESE na stejné úrovni. Když bych uvěřil vstřícnému výboji, tak je pro mne ESE dokonce horší cestou, protože tím že prý přitahuje blesky k sobě, násobně zvyšuje riziko úderu do mého domu a tím i počty a velikost škod, díky nedostatečnému technickému řešení.
Osobně jsem také zastáncem klasiky a příspěvky kolegů, včetně (možná především ;) ) H.Hájka, mi přijdou více než logické. To o přístupu a argumentaci "protistrany" říci nemohu. Po mnoha dotazech jsem nedostal žádnou kloudnou odpověď, technické řešení s vysvětlením, jen pár stále se opakujících reklamních letáků.
Citace: Miroslav Minařík 26.04.2017, 16:55
Už mnohokrát tu byl návrh udělat duel v živém vysílání, myslím klasika versus ESE. A kdo si myslíte, že neměl odvahu?
A to je přesně co mě osobně vadí. Pokud bych si byl jist svým řešením, proč svůj názor nehájit a klidně i veřejně. Říci o někom že je lhář, je velice jednoduché. Ale říci v konkrétně čem a proč lže/lhal a stát si zatím, to vyžaduje už trochu charakter a "koule". Třeba i veřejně se utkat a obhájit svou pravdu. Tam je pak možný i dialog. Pouhé nařčení bez toho dalšího, vypovídá taky, ale o něčem úplně jiném. :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana