Jímače ESE, tzv. aktivní hromosvody dostaly na Slovensku smrtící úder!

<< < (4/11) > >>

Zdeněk Friedrich:
Citace: Miroslav Minařík  26.04.2017, 19:23

Vidím to stejně.

Skoro mi to připomíná "Císařovy nové šaty".
Kdy se investorovi nakecá cokoliv líbivého, hlavně když vyklopí prachy.  (dance)
A všichni, kteří tvrdí opak jsou blbci, protože je to dražší.
Dali jsme za to peníze, tak nám to sluší a to, že jsme nazí je pouze drzost a lež!

Sluší pánovi. (jednicka) (funny)

ACEOF ACES:
Citace: Jan Franěk  26.04.2017, 21:07

A podle mne je ESE na stejné úrovni. Když bych uvěřil vstřícnému výboji, tak je pro mne ESE dokonce horší cestou, protože tím že prý přitahuje blesky k sobě, násobně zvyšuje riziko úderu do mého domu a tím i počty a velikost škod, díky nedostatečnému technickému řešení.
...

Riziko úderu blesku do vašeho domu zvyšuje i pasivní jímač i ta anténa o které jsem psal.

Z článku:
JE OCHRANNÝ PRIESTOR AKTÍVNYCH ZACHYTÁVAČOV (ESE) URČENÝ PODĽA NF C 17-102 SKUTOČNE TAKÝ ROZSIAHLY? Gabriel Krescanko člen pracovnej skupiny PS709
Citace

... ako z každého miesta s vysokou nehomogenitou aj z hrotu pasívného zachytávača može vznikať ústretový výboj v závislosti od tlaku, vlhkosti, teploty okolia a intenzity elektrického poľa v danom mieste ...

Miroslav Minařík:
Citace: ACEOF ACES  26.04.2017, 22:49

Riziko úderu blesku do vašeho domu zvyšuje i pasivní jímač i ta anténa o které jsem psal.

Ve Švýcarsku a v Irsku jsem viděl budovy jen se svody a hřebenáči, ale absolutně bez jímačů. Tedy i krátkých tykadel. Nic.
Ale zase tam nemělo co vytvářet ochranný úhel.  (surprice)

František Šohajda:
Citace: Miroslav Minařík  26.04.2017, 22:56

Ve Švýcarsku a v Irsku jsem viděl budovy jen se svody a hřebenáči, ale absolutně bez jímačů. Tedy i krátkých tykadel. Nic.
Ale zase tam nemělo co vytvářet ochranný úhel.  (surprice)

Nedávno jsem řešil hromosvod na heliportu a tam dát "tykadlo" jen 10cm je pro Státní leteckou inspekci neprůchodné ! Navíc mají ochrané pásmo pro přistávání a to je dost velké.

Wolfgang Marks II:
Bohužel nedostaly, v současné době odborníci přepočítali ochranné prostory podle teorie dynamické bleskové koule pro pohyb vlny v nehomogenním prostředí, se kterou se v 62305
nepočítá a hodlají upravit výpočty tak, že ji vydají jako vlastní normy bez závislosti a odkazy na NF. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana