Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (31/49) > >>

Miroš Jan:
Plácáte tady nesmysli.
Celou dobu se tady snažíte prosadit váš pohled na problematiku VRZ bytu po rekonstrukci s tím, že chcete zrevidovat i přívod do bytové rozvodnice, i když to nebylo součástí zakázky.
Takže si laskavě nastudujte všechny relevantní předpisy, když chcete argumentovat.
Garantuji vám, že takovou povinnost, zrevidovat byt po rekonstrukci, včetně přívodu do bytu, (vedení od elektroměru do bytové rozvodnice, prostě nikde nenajdete!!!

Jan Franěk:
Citace: Mikulecký  18.04.2019, 20:13

Nehledejte už prosím nic v normách (norm) a buďte normální poctivý řemeslník.

Normy a předpisy jsou důležité i v tomto ohledu a jsou podpůrnými argumenty i v případech které zde popisujete. Osobně vnímám vaši nechuť podložit svá tvrzení konkrétními články norem či předpisů, především na odborném fóru spíš negativně.
Zrovna tak jako snahu z nás dělat řemeslníky kteří si nevidí na špičku nosu. Osobně vnímám zdejší diskutující jako ty, co jim na profesi záleží přece jen o trochu více než těm, co se o obor zajímají jen v nutném rozsahu a nikdy o nic více.

Nicméně nechápu stále váš postoj. To mám jako uvěřit tomu že pokud investor nemá zájem o výměnu vedení od elektroměru do bytu, tak to provedete stejně a na vaše náklady? Nedovedu si představit že by platil co nechtěl udělat. Nepíši o tom že se mu to snažíte vysvětlit a přesvědčit o nutnosti této výměny. To je běžný standard a většinou investro v případech kde je to nutné i na tyto práce přistoupí. Přesto co tedy děláte osobně v těch případech kdy investor navzdory všemu odmítne argumentaci i samotnou výměnu přívodu.

Mikulecký:
Citace: Jan Franěk  19.04.2019, 19:49

Nicméně nechápu stále váš postoj. To mám jako uvěřit tomu že pokud investor nemá zájem o výměnu vedení od elektroměru do bytu, tak to provedete stejně a na vaše náklady?

Vykašlete se na normy, které jsou teď v tomto případě nepodstatné.
Nebudeme říkat "investor" - je to zavádějící.
Je to žena na mateřské, která o elektrice neví nic!!!
Potřebuje předělat byt a najde si na netu odborníka. Ten jsi prohlédne stávající stav a
podle představy  - rozmístění zásuvek, typu svítidel a počtu pak udělá cenovou nabídku.
Tvrdím stále jen, že by měl zkontrolovat přívod a navrhnout změnu nebo i na možnost přejít na třífázovou soustavu pokud mu bylo zděleno, že se pojede bez plynu.
Nic víc tady netvrdím.
Když někomu, kdo tomu nerozumí řeknu, že je třeba nový přívod, tak řekne " Vy jste odborník, já tomu nerozumím, prostě udělejte co je nutné".
Je to laik a čeká na Vaše rozhodnutí.
Je to už polopatické?
Revize po dokončení je samozřejmost, tak na co objednávka? Zreviduje se to, co bylo změněno. V tomto případě vše - tak VRZ. :)

Milan Hudec:
Snad je nějaký jistič před eletroměrem a z něho řekněme zátěžově vyhovující vedení.
Takže vy napadáte co?
Nenavýšení jističe?,  případně výměnu za 3F?

Jan Franěk:
Citace: Mikulecký  20.04.2019, 09:18

Nebudeme říkat "investor" - je to zavádějící.
Je to žena na mateřské, která o elektrice neví nic!!

To že žena na mateřžské nic neví o elektrice, je asi jasné každému. Co asi každému jasné nebude je to, čím je tedy žena platící tuto rekonstrukci, když ne investorem a včem je to zavádějící.  Nebo kdo nic neví o elektroice není investorem?  Osobně mne tedy zajímá kde je hranice kdo je investorem a kdo už není, byť platí za tutéž rekonstrukci a jak mám v účetním sw přepsat kolonku investor, či plátce, což je totéž. Dívám se a nedovolí mi to napsat žena na mateřské  :-\  Asi máte lepší účetní sw.  ;D

Tvrdím stále jen, že by měl zkontrolovat přívod a navrhnout změnu nebo i na možnost přejít na třífázovou soustavu pokud mu bylo zděleno, že se pojede bez plynu.
Nic víc tady netvrdím.

Nesouhlasím s vaším tvrzením a znova se ptám. Co uděláte v případě že ta žena na mateřské řekne že nemá dostatek peněz  a že o výměnu toho vedení nestojí. Stále jste mi na tuto otázku neodpověděl.

Všichni zde tvrdí jediné. To že je tam vedení Al, nemusí nutně a vždy znamenat potřebu jeho výměny, byť je to více než rozumné, v tom se s vámi shoduji.

Vykašlete se na normy, které jsou teď v tomto případě nepodstatné.

A kdy jsou podstatné? Když to děláte pro zaměstnaného chlapa a ne pro ženu na mateřské?
jak vyargumentujet e potřebu toho předělání, bez podložení předpisy a normami?

Citace: Jan Franěk  19.04.2019, 19:49

Normy a předpisy jsou důležité i v tomto ohledu a jsou podpůrnými argumenty i v případech které zde popisujete.

Zde mezi námi panuje jaksi neshoda.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana