Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?

<< < (30/49) > >>

Jan Franěk:
Citace: Mikulecký  18.04.2019, 15:20

Souhlasím s tím, že jde fakt o mozgovou akrobacii. (zle)

Píše ten, co se diví že existují objednávky na dílo, že do revize se píše rozsah revidované instalace a pod.  ;D ;D ;D ;D

Citace: Mikulecký  18.04.2019, 15:20

Už zde končím a přeji všem hodně úspěchů.
Vypadá to, že tady jsou normy jsou jen doporučením a vodič Al 2 x 4mm jako přívod po nové rekonstrukci elektroinstala ce je o.k.

Nikdo zde nepsal o tom, že přívod do bytu 2x4mm Al je v pořádku! Ukažte mi kde to kdo píše  (norm) To se jen snažíte opět podsouvat vaše domněnky  >:(  Osobně si také nemyslím že je to v pořádku.

Když dojdou argumenty,  :D :D :D

Pokud jste přesvědčen o svém názoru, bavme se dál na úrovni platných norem a předpisů. Já jsem svůj názor jasně podpořil i konkrétní normou s konkrétním článkem. Z vaší strany prozatím čtu jen domněnky a smyšlenky. Přesvědčte mne i ostatní o svém názoru tím, že svá tvrzení podložíte konkrétními články norem. Těším se  ;) na plodnou diskusi.

Mikulecký:
Pane Franěk,
někdo vám zavolá, že by potřeboval předělat elektroinstala ci v bytě po babičce, protože
je to 60 staré a v hliníku a chtěl by znát Vaši cenu.
Jako dlouholetý elektrikář (a RT) jsi byt prohlédnete a okouknete i přívod a naceníte. V této fázi už navrhnete, že přívod je na prd a je nutné ho vyměnit.
Jak všude píšete, že bez projektu ani ránu a nejste projektant, necháte si udělat projekt.
Pak to vše zrealizujete a sám zrevidujete.
Tak kde je podle vás chyba? Nevěřím, že vás laik přesvědčí, že přívod je dobrý - "už to tak jede dlouho - tak to necháme"
Nehledejte už prosím nic v normách (norm) a buďte normální poctivý řemeslník.

Milan Hudec:
Vážený pane, kdyby byla každá ženská z poloviny poctivá jak je kolega Franěk řemeslník, tak zmizí možnost bokovek....... . :)
Neplácejte kraviny, když člověka neznáte osobně.

Jiří_Hrubý:
Citace: Mikulecký  18.04.2019, 12:22

Osobně kontrolují měřením impedance stav elektroinstala ce.
Ale k tomu potřebuji vědět stav na začátku a ten je u bytu ne BR
ale jistič před elektroměrem.
Pokud to neuděláte, pak nemáte s čím srovnávat a nezjistite
přechodové odpory spojů.
Automatický řeším přívod a to VŽDY!!

Trháte plomby?
Chcete li si hrát na největšího poctivce, musíte mimimálně  začít měřit už v HDS a porovnat s případným odbočením HDV, které již spadá pod instalaci bytu  a následně stačí měřit až na vstupu rozvaděče v bytě.
A tu AY6, o které se zmiňujete, nelze spasit celý svět, je mnoho objektů i s HDV o průřezu 2xCY 2,5mm2, 4x4 AY a pod v zahrádkářských koloniích, chatových osadách, starých činžácích...
Jedna věc je, že to nesplňuje požadavky norem, vzniklé z nejnovějších poznatků, ovšem jsou případy, a je jich dost, kdy je připojení i vodiče v dobré kondici a pro odpovídající jištění není proč do toho zasahovat, zvláště jednalo by se o náročnou operaci.
Není to jen o posouzení podle aktuální normy, ale především o zhodnocení skutečného stavu, naměření hodnot a vyhodnocení rizik, na která je slušností zákazníka upozornit, v příadě kritické situace důrazně a písemně.

Mikulecký:
Citace: Milan Hudec  18.04.2019, 20:20

Vážený pane, kdyby byla každá ženská z poloviny poctivá jak je kolega Franěk řemeslník, tak zmizí možnost bokovek....... . :)
Neplácejte kraviny, když člověka neznáte osobně.

O poctivosti pana Fraňka nepadlo ani slovíčko. Nevím proč se čepíříte.
Jen jsem mu to adresoval.
V podstatě jsem popsal, co by udělal každý normální řemeslník.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana