Proč se projektují vypínače před hl. jističe bytovových domů?

<< < (9/9)

Pavel Tesař:
Ještě jsem se nesetkal s požadavkem PRE na montáž přípojkové skříně s odpínači. Ale protože to není směroplatné, obvolal jsem všechny kolegy pracující smluvně pro PRE a oni se s tím také nesetkali.
Převážně požadovaná SP5 ( nyní SS102 ) je bez odpínačů a DCK ani ELPLAST jiné Přípojkové skříné s poj. spodky alespoň 01 nedělají. Rozpojovací skříně SR se s odpínači také neobjevují. Pokud máte někdo jiné zkušenosti tak prosím napište.

Milan Karvánek:
Pane Tesaři, tak se mi zdá že tady každý řeší něco jiného. Není ani tak moc důležité s čím se v životě setkali čí kolegové, ani není důležitý názor nějakého referenta na PRE. Je zde požadavek na hlavní vypínač objektu, zveřejněný ve sbírce zákonů. To je prostě fakt. Je na nás a na všech dalších zainteresovaný ch elektrotechnic ích, abychom se s tím vyrovnali. Pokud tedy zákon říká "hlavní vypínač" tak by měl existovat nějaký výklad co tím je myšleno.
Á mimochodem, kdo, že má právo podávat  výklad znění zákonů a ČSN?
(IN-EL, myslím né)

Jiří Bartoš:
Je to ono?

Každá stavba musí mít trvale přístupný a viditelně trvale označený hlavní vypínač elektrické energie. (§ 45 odst. 6 vyhlášky č. 137/1998 Sb.,  o obecných technických požadavcích na výstavbu)

Pavel Tesař:
To Karvánek.
Tlumočil jsem publikovaný názor na tento problem od Ministerstva pro místní rozvoj ,  Ing. K. Dvořáčka z STÚ-E a ing. Kříže z IN-EL ve smyslu, že stačí klasická přípojková skříň. Přípojkové skříně s odpojovači se nevyrábí a Rozvodné zavody vám je ani nedovolí instalovat.  Já bych se přiklonil k názoru od Ministerstva pro místní rozvoj . A protože mne ten problém zajímá, co navrhujete ?

Milan Karvánek:
TO: Tesař> I mně to zajímá, navrhuji proto jako první sehnat originální znění onoho vyjádření MPMR. Podle toho co tam bude napsáno, bych se rozhodnul co dál.  :)
TO: Bartoš> Jistě, ale to jsem psal již 6.2.07, stačí číst téma od začátku.  :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana