Jaká jsou zajištění při výměně MTI či MTU v rozvodných zařízeních vvn?
Jirka Š. Svejkovský:
A to včetně MTN. Neodpojené dokáže ublížit.
Vlado Konrád:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 28.03.2017, 16:34
A to včetně MTN. Neodpojené dokáže ublížit.
Nedokáže. Zariadenie je odpojené a zaistené. Na primári MTN nie je napätie a teda ani na sekundári
To Revús ...Tu by som iba zdôraznil, že všetky strany možného napájania sú aj ovládacie napätia, čiže vypnúť a zaistiť všetky príslušné ovládacie obvody. ...
Pracuje sa na strane vn poprípade VVN , ovládacie obvody sú úplne mimo. Ak by sa robilo na mechanike vn vypínača tak áno poprípade na pohone vn VVN odpínača tak tiež áno. Odstaviť ovládanie nie je také jednoduché( priebežné káble jednotlivých kobiek) a bežne sa nerobí. Odstavuje a zabezpečuje sa zariadenie na ktorom sa pracuje. Tu sa jedná o výmenu meracích tráf napätia a prúdu na strane vysokého napätia
Jirka Š. Svejkovský:
Dokáže.
V roce cca 2006 v Komořanech inkasoval pracovník 6kV pri sundavání zkratovačky. Příčinou byla závada na pakeťáku a MTN. Plus další porušení bezpečnosti. Kluk tam umřel.
Miroslav Revús:
Medzi ovládacie obvody radím aj meranie. Ale máte pravdu, mal som napísať "vypnúť a zaistiť ovládacie obvody a obvody merania napätia a prúdu".
Vlado Konrád:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 28.03.2017, 17:51
Dokáže.
V roce cca 2006 v Komořanech inkasoval pracovník 6kV pri sundavání zkratovačky. Příčinou byla závada na pakeťáku a MTN. Plus další porušení bezpečnosti. Kluk tam umřel.
Nie je mi to jasné. Ako sa dá pri odstránení skratovačky, keďže zariadenie je odpojené od napájania prísť k úrazu. Postup je taký, že najprv sa odstránia skraty, potom sa zapnú odpínače, poprípade odpájače a až potom sa zapne vypínač. Pri odstraňovaní skratovačky je zariadenie pripojené na zem a fázy skratované. Samočinné nabehnutie napätia je vylúčené. Iba ak úmyselne a aj to až po odstránení skratov. A vinutia MTN by museli byť v skrate (primár a sekundár) čo by sa muselo stať v priebehu vypnutia- pravdepodobnos ť =0. Budem rád , ak popíšete priebeh nehody , nech vieme čoho sa vyvarovať
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana