Kombinovali byste chrániče PF7 v kombinaci s přístroji PL6?
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Zuna 22.03.2017, 23:04
Od doby ,co rumunští Eatoni používají v přístrojích namísto slitiny mědi jen pokovené železo jsem nad nimi zlomil hůl . Kvalitních výrobců jističů je dost.
Kvalitních a zároveň uživatelsky dobře uchopitelných výrobců je naopak velice málo.
Pro tazatele:
Kombinace je bezproblémová.
Nicméně v případě vašich několika kousků jističů bych šel do sedmičkové řady komplet.
Radek Sestak:
Citace: Milan Hudec 23.03.2017, 08:09
Nicméně v případě vašich několika kousků jističů bych šel do sedmičkové řady komplet.
Moje úvaha je taková, že těch pár korun ušetřených za jističe PL6, mohu dát do lepších G chráničů a tím zvednu poměr cena/výkon rozvaděče. Je fakt, že PL7 v domech používá málokdo, většinou vidím komplet řadu PL6 včetně AC chráničů (jednoho).
Ve velkoobchodě na mě skladník koukal jak na zjevení, když sem se ptal na ceny G chráničů, ani je nemaj skladem, pouze na objednávku. Mají pouze AC verze, prej lidi nic jiného nechtějí.
Soukupp:
A proč tam budete dávat G chrániče? Ty dáváme jen u nějakých zařízení, hlavně strojů, které při startu vybavují AC chránič.
Vladimír Kopřiva:
Nejdříve změřit parametry přívodního vedení, zjistit zkratový výkon a podle výsledku provést návrh rozvodnice s ohledem na předpokládané spotřebiče. :)
Radek Sestak:
Citace: Soukupp 23.03.2017, 11:49
A proč tam budete dávat G chrániče? Ty dáváme jen u nějakých zařízení, hlavně strojů, které při startu vybavují AC chránič.
Plánuji 3 chrániče, A na přízemí, A na patro a AG na kuchyň. Vím že stačí AC, ale proč nedat něco lepšího? Je to na desítky let. AG na kuchyň, protože lednice. Myslím, že G chránič jakožto chránič s vyšší odolností proti nežádoucím výpadkům je na to vhodný.
6kA vyhovuje, proto sem o tom uvažoval, nicméně je pravda, že ČEZ má v plánu rekonstrukci vedení v ulici ze vzduchu do země a to smyčkováním, myslím 240mm2 (nevím teď přesně) od transformátoru, tak nevím co to udělá s impedancí. Zkusím si prochodit vzdálenosti v ulici a namodelovat nové vedení, jakou asi tak čekat impedanci a podle toho ještě zvážím vše v sedmičkové verzi.
nicméně k původnímu dotazu. Kombinace PL6 +PF7 problém tedy není. (poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana