Jak zabránit rozvlnění střídače (měniče napětí) 12VDC / 230VAC?
Petr Filípek:
Citace: Fuk Tomáš 23.03.2017, 19:59
Obávám se, že se to dostává do pozice věštění z křišťálové koule, a že se bez pomoci někoho s osciloskopem neobejdete.
:D Jdu shánět tu křišťálovou kouli!! (dance)
Proč zase já. Určitě existuje XX spokojených uživatelů, jen já musím mít problém se kterým se ještě nikdo nesetkal, neřešil, nevyřešil a já to vyřešit neumím :'(
:-\
ACEOF ACES:
Na té desce nejsou svorky pro připojení napájení do těch triaků?
dolac:
Ja by som sa na začiatok pokúsil zistiť, či kmitanie spôsobuje kapacitná záťaž ako som písal, alebo je to odozva na samotné spínanie triakov, ako správne pripomenul Martin Kurka. Striedač sa totiž naozaj chová ako veľmi mäkký zdroj. V úvodnom príspevku ste písal že frekvencia kmitania závisí od regulácie triakov. Pri tejto regulácii sa však mení aj veľkosť činného výkonu a teda aj pomer odporu a kapacity. Preto to môže byť jedno aj druhé. Návrh na pripojenie ďalšej prídavnej záťaže nebol myslený tak, že tam budete mať trvale pripojené nejaké topné teleso, ale malo to byť iba na skúšku, či kmity zaniknú alebo nie. Ak nezaniknú, je treba riešiť odozvu striedača na triakovú reguláciu. Ak zaniknú, treba riešiť kapacitu.
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Filípek 23.03.2017, 20:58
... SSR - jiný triakový regulátor ? Třeba bude lepší a nebude střídač rušit a nebo to bude ještě horší?
Mimochodem, co u těch triaků používáte za řízení? Fázové, nebo PWM (vynechávání period)? Začínám mít tušení, že používáte to druhé, a že byste mohl problém vyřešit přechodem na to první.
dolac:
Citace: Petr Filípek 23.03.2017, 15:53
A při tom testování jste došli k nějakému závěru jak to vlnění omezit či jak mu úplně zabránit? ?
Testoval som rôzne vlastnosti FV systému ako takého. Neriešil som ako odstrániť problém kmitania, nebolo to mojou úlohou. Na kmitanie som iba upozornil . Bral som to ako fakt, resp. systémovú vlastnosť striedača. Tento jav som zistil aj u podobných striedačov od iných výrobcov.Nebol to iba problém VICTRON-u.
Citace: Petr Filípek 23.03.2017, 15:53
Laborovat se změnou zátěže – ale jak, když potřebuji napájet zařízení běžné domácnosti. :-X
Bolo myslené iba na skúšku (viď predchádzajúci príspevok)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana