Jak zabránit rozvlnění střídače (měniče napětí) 12VDC / 230VAC?

<< < (7/7)

Petr Filípek:
Citace: Martin Kurka  24.03.2017, 00:54

Radši než kouli osciloskop.

No jestli to dělá fakt fázová regulace, a nelze pro vás šáhnout do tišťáku, připojil bych třírelátkový bastl .......,  které nebudou tak topit.

Problém je v tom, že bych mohl celou regulaci zrušit, protože na ten střídač s Adoregem jedu cca 355 dnů v roce.  >:D Napájím ho z potoční MVE proto abych něco ušetřil a zároveň měl záložní zdroj právě pro čerpadla soláru a kotle při výpadku DS. Původně to měl být jen záložní zdroj, ale když ta voda mele 24hodin  sedm dní v týdnu.   :D Otom však někdy jindy a jinde.

Petr Filípek:
Citace: Václav Třetí  24.03.2017, 08:58

Myslím, že kol. Fuk se trefil. Tento způsob regulace (PWM) .......

Jak jsem uvedl v příspěvku výše. Regulace je vynecháváním period. Teď momentálně s tím nelze nic udělat. Až přepíši aplikaci tak budu moci vyzkoušet i něco jiného. Třeba i ten výstup 10V se SSR.   :(

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Filípek  27.03.2017, 21:53

Jak jsem uvedl v příspěvku výše. Regulace je vynecháváním period...
Já to tušil... Pro Vaši informaci, spínání induktivní zátěže v nule napětí s sebou nese pěkné proudové šťouchy, několikanásobe k jmenovitého proudu. To se pak nelze divit, že je z toho střídač trochu neklidný.

ACEOF ACES:
Jestliže by v tomto případě nepomohla změna v nastavení regulátoru topení nebo v nastavení střídače (měniče napětí) nebo by taková změna nebyla možná, potom bych zkusil, na každý triakový výstup regulátoru topení, zapojit jistič, např. C1A a do série s čerpadlem napájeným z tohoto jističe bych zapojil odpor např. 22ohmů/100W, protože by se tento odpor značně zahříval, bylo by potřeba zajistit jeho dostatečné chlazení.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana