Aký vonkajší vplyv zvoliť do kotolne na peletky?
David Hruda:
Místnosti s peletkovými kotli v RD jsem viděl a myslím, že AE4 je přehnaný požadavek.
Taková prašnost jako u kotle je téměř všude kolem nás, navíc se dá předpokládat běžný úklid.
Pavel Horský:
Jak jsem psal, jde o zjištění skutečné prašnosti.
Pak je na každém, zda je ochotný se upsat ďáblu.
Staří kolegové vždy říkali, projektuj dle svého nejlepšího svědomí, aby si pak mohl vždy dobře spát a tak než něco navrhnu, musím si být 100% jistý, že jsem to udělal dobře. V tomto případě záleží na uživateli. Když bude prase, vše je špatně.
Mařík Pavel:
Záleží na výrobci kotle a na finanční možnosti investora. Ze zkušenosti, peletová krbová kamna - uzavřený okruh, prašnost minimální, popel se odsává vysavačem, pelety do zásobníku rovnou z 15kg pytle. Kotel na pelety s odpopelněním, zdroj pelet mimo kotelnu, doprava šnekovým dopravníkem do kotle. Jediný nepořádek se nadělá při čištění výměníku kotle, to pak záleží jen na úklidových schopnostech obsluhy. prostě jen běžná prašnost jako kdekoliv v domě. U levnějších kotlů je potřeba více uklízet.
Pavel Horský:
A víš, že jsem si na Tebe hned vzpomněl. Kdybych potřeboval do protokolu VV zaručené info o peletovém kotli, hned Ti volám.
Maroš Klein:
Vcelku podivuhodná situácia, keď zakúpený kotol v IP20 určený pre domáce použitie, sám seba dokáže dostať v normálnej prevádzke do prostredia s požiadavkou na IP5X. :)
Citace: Tomáš Gardoň 15.03.2017, 06:58
Preto sa pýtam, či je nutné dávať na kotolňu v RD vonkajší vplyv AE4.
Za predpokladu, že prach z peliet uznáte za horľavý, tak vás AE4 pošle do BE2-N2.
BE2 vás zasa usmerní do 508/2009 a tá rovno k inšpektorom, ktorí na VTZ skupiny „A“ radi zarobia. V tom lepšom prípade vám vysvetlia pre projektovanie elektroinštalá cie v RD prijateľnejší smer.
To sa občas stáva, že ak sa chce prepoctivý projektant protokolom až príliš zakryť, tak sa potom ľahko dostane tam, kde chcel byť najmenej.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana