Lze u kotle Protherm RAY 24K snížit výkon pro TUV?
Miroš Jan:
Koukám na doporučené jištění 40A. No to je fakt supr.Sponzor dodavatele elektřiny. ;D
David Hruda:
Citace: Miroš Jan 13.03.2017, 14:13
No pokud stačí snížení výkonu kotle na topení, máš po starostech Davide. ;)
Ale maj nejlepší kotel na světě. :D
Nestačí.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.03.2017, 14:16
Já to pochopil tak, že pokud začne topit do TUV, tak po pár minutách vyletí jištění. To budou ty starosti.
Správně.
Miroš Jan:
Hm.
Takže tělesa připojit.
Jan Alin:
Citace: David Hruda 13.03.2017, 08:16
Kontaktoval jsem technickou podporu výrobce, kde mi (velice arogantně) pán sdělil, že kotle Protherm jsou nejlepší na světě a výkon pro ohřev vody se omězit nedá, protože to nikdo nechce a nechápe, na co by to někdo mohl chtít.
Tělesa jsem samozřejmě odpojil, ale myslel jsem, že najdu nějaké lepší řešení.
To není zrovna dobrá vizitka výrobce, tak si podporu nepředstavuji. Určitě si zaznamenám kdyby se někdo ptal na kotel.
Krýdl Petr:
Citace: pegas100 12.03.2017, 17:59
Již několikrát jsem vyřadil spirály, když instalatér osadil příliš silný kotel. Odpojil jsem to na relátkách, kde jsou konektory. Kotli to nevadí a hřeje dál.
Nevím jak vám to fungovalo, já jsem přes vánoční svátky řešil u "mladých" v rodinném domku nefunkční kotel RAY 12. Zjištěna vadná jedna topná spirála 6 kW - zkrat. Myslel jsem si, že situaci vyřeším pro nutný provoz kotle pouze přes jednu spirálu, kotel naskočil - hřál na 1/2 výkon já odjel domů. Ráno ovšem mladí volali, že kotel opět netopí, tak jsem jel na opravu znova a zjistil jsem nemilou věc : ovládání spínacích relé pro jednotlivé topné okruhy (výkony) tzv. cykluje. Jednou spíná odporovou zátěž 1. spirály jako první a při dalším startu (po vypnutí a zapnutí prostorovým termostatem) spíná jako první okruhy 2. spirály. No a jelikož 2. spirála byla na relátkách odpojena kotel dal povel pro sepnutí výkonu, ale nic se nedělo a kotel netopil. Musel se provést povel opětovného vypnutí a dalšího sepnutí a pak funkční spirály hřály a kotel pracoval na 1/2 výkon.
Já to vidím tak, že výrobce má tímto cyklováním zaručeno rovnoměrné opotřebení jednotlivých topných článků.
Po výměně vadné spirály kotel pracuje normálně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana