Které pohybové čidlo spíná nespíná bezprostředně po připojení k síti?

(1/6) > >>

Michal Kasl11:

Mám pohybové čidlo zapojené na 220V 230V.
Čidlo je nastavené, aby spínalo pouze v noci.
Pokud shodím jističe a opět nahodím čidlo SEPNE i ve dne!
Toto je pro mě nežádoucí.
Existuje nějaké nastavení, či jiné čidlo, které by tuto "vlastnost" nemělo?
Popřípadě jak ji obejít?
Potřebuji, aby čidlo spínalo pouze jak je nastavené (den/noc) a né podle toho, kdy je do něj přiveden proud přivedeno napětí.

Patrik Mlynar:
Riesenim by mohlo byt blokovat vystup casovym rele ake sa pouziva na dobeh ventilatorov.

Jirka Š. Svejkovský:
Tím problém jenom odsunete o dobu nastavenou na časovém relátku a světlo se rozsvítí stejně.

Má to být něco jako bezpečnostní funkce, kdyby se na potemnělé chodbě někdo pohyboval. Že to dělá i ve dne, je asi trošku divné, ale neznám senzor, který by to nedělal. Možná ho ale někdo dodává.

J Lhava:
Mám takové tušení, že existují pohybová čidla, která mají v sobě integrované soumrakové čidlo. Pokud je dost světla, tak nereagují na pohyb ...

Martin PetrR:
Citace: Michal Kasl11  09.03.2017, 13:06

Mám pohybové čidlo zapojené na 220V 230V.
Čidlo je nastavené, aby spínalo pouze v noci.
Pokud shodím jističe a opět nahodím čidlo SEPNE i ve dne!
Toto je pro mě nežádoucí.
Existuje nějaké nastavení, či jiné čidlo, které by tuto "vlastnost" nemělo?
Popřípadě jak ji obejít?
Potřebuji, aby čidlo spínalo pouze jak je nastavené (den/noc) a né podle toho, kdy je do něj přiveden proud přivedeno napětí.

Když montujeme čidla které mají nastavení intenzity deního světla tak i když je čidlo nastaveno aby spínalo až navečer/v noci tak pokud ve dne dojde k vypnutí elektřiny a opětovnému zapnutí tak čidlo zareaguje a zapne. Po chvíli se ale vypne a funguje dále jak má je to jen signalizace funkčnosti čidla.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana