Proč se dnes plombuje svorkovnice PE na elektroměrové desce?
Jiří Bilík:
Jedná se o případ, kdy k rozdělení PE a N došlo již dříve a elektroměrové desce je již pouze svorkovnice PE.
Vít Rotrekl:
A N svorkovnice je kde? Ta by take mela byt, ne? Pro elektromer je N vodic take potreba. Nebo myslite situaci, kdy je N vodic nasvorkovan v elektromeru? To by byla hodne stara instalace. Nebo by to nebylo fakturacni mereni, ale nejake podruzne. A s plombami by se nikdo nezatezoval.
Jirka Š. Svejkovský:
Já to pochopil tak, že má PE i N vlastní svorkovnici.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jiří Bilík 22.02.2017, 12:50
Jedná se o případ, kdy k rozdělení PE a N došlo již dříve a elektroměrové desce je již pouze svorkovnice PE.
To by muselo být HDV TN-C-S, málo pravděpodobné, ale stává se. Když ale bude někdo dělat HDV 5drát, lze s jistotou tvrdit, že bude mít nový RM. A když bude mít nový RM, bude mít přívodní svorky pod plombou, což je dáno koncepcí RM.
Pokud bysme uvažovali hypoteticky premixku s můstky PE a N nemusel by být PE můstek pod plombou, ale protože už by bylo HDV v mědi, bylo by dotahování zbytečné a může býs stejně pod plombou.
Jiří Bilík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 22.02.2017, 17:25
Já to pochopil tak, že má PE i N vlastní svorkovnici.
Nemá, už jsem se s tím setkal několikrát. Vedení je pětidrátové, rozdělené u hlavního domovního rozvaděče. Na elktroměrné desce je pouze PE svorkovnice. N jde přímo do elektroměru, a dále do bytového rozvaděče. Tudíž N můstek není použit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana