Lze k CYKY-B 4x10 vést dodatečný N vodič ?

<< < (2/10) > >>

Jan Franěk:
Citace: Zdenek Hejčl  05.02.2017, 20:25

doporučení výrobce kotle na připojení

Dovolím si tvrdit, že připojení bude u drtivé většiny kotlů stejné a bude vyžadovat sít TN-S. Navíc mi tam chybí kabel (vodič) k blokování dle HDO. OSobně velmi nedoporučuji řídit kotel HDOčkem tak, že se přeruší napájení. To sebou přináší mnoho problémů. Hlavním je, že s napájením se vypne i oběhové čerpadlo a vypnutý kotel tepelnou setrvačností přejede nastavenou teplotu na havarijním termostatu. Poté se asmozřejmě sám nerozjede a vy musíte pod kryt a vrátit tepelnou pojistku zpět.

Pozvěte si odborníka, který poradí a pomůže s řešením na místě. Rozhodně to není práce pro laika a to vůbec nemluvím o zárukách na kotel a podobně.

Vít Rotrekl:
Citace: Zdeněk Friedrich  05.02.2017, 21:05

Ne v jednom kabelu, ale obložení, což si myslím chránička splňuje viz ČSN 33 2000-5-52 ed. 2
Tím neřikám, že je to úplně řemeslnické, ale momentálně mě nenapadá v čem by to mohlo být, nebezpečné, pokud bude průřez N odpovídat vodičům fázovým. Třeba se mýlím. 

Máte pravdu pane kolego... A nemusí mít pracovní vodič dvojitou izolaci? Což by mohla splnit ta trubka ve které je to natažené, nebo ne?

Zdeněk Friedrich:
Nikdo nebude schopen zpětně dokladovat, že chránička (nejspíš tzv. husí krk)
byl vyroben dle ČSN EN 61386-1 ed. 2, i když dnes už je to standard, viz katalog nejmenované  firmy z Kolína. Ale asi by stačilo změřit izolační odpor.

Miroslav Minařík:

Ne v jednom kabelu, ale obložení, což si myslím chránička splňuje viz ČSN 33 2000-5-52 ed. 2
Tím neřikám, že je to úplně řemeslnické, ale momentálně mě nenapadá v čem by to mohlo být, nebezpečné, pokud bude průřez N odpovídat vodičům fázovým. Třeba se mýlím. 

Zdenku, to mne tedy překvapuješ. Asi jsem ze staré školy.  (cryi)

Radim Strycharski:

Ano, je to tak. U vkládací lišty rozebiratelné bez použití nástroje by to mohlo být diskutabilní, ale u protahovací trubky je to v pořádku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana