Lze k CYKY-B 4x10 vést dodatečný N vodič ?
Tomáš.Ondra:
Napadá mě ještě možnost přepojit ovládačku kotle + čerpadlo, pokud je 1fáz . na tu 3x1,5 L+N+PE, silovinu nechat na 4x10 3+PE, spínanou HDO, (které by jinak stejně muselo být odděleno relátkem) už v rozvaděči. Kotel má zřejmě jen jeden stupeň výkonu, takže by "silový" N neměl být nutný, i když tam teď asi je a musel by se zrušit.
Jan Franěk:
Citace: Tomáš.Ondra 11.02.2017, 01:09
.. Kotel má zřejmě jen jeden stupeň výkonu, takže by "silový" N neměl být nutný, i když tam teď asi je a musel by se zrušit.
A jste si tím opravdu jist? Mě se nepodařilo najít ke zniňovanému kotli žádné informace na internetu. Tedy si nejsem jist ani tím, jaká tam jsou použita topná tělesa a zda tam přece jen nebude zaptřebí vodič N i pro silovou část. Samozřejmě se to nechá najít přímo na tělese.
Osobně bych ale preferoval uvedení do řádného stavu, protože podle indicií je využívaný elektrokotel poměrně starý a problém se nám může vrátit za pár let s jeho výměnou za elektrokotel nový. Osobně bych raději řešil problém hned a neodkládal bych jej na neurčito.
Citace: David Hruda 10.02.2017, 16:11
Dle vyjádření výrobce Kopos lze víko lišt LV sejmout jen při použití nástroje a není důvod nepoužít CY vodiče.
Viz např. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,23430.0.html
(pro úplnost dodám, že nejsem žádný fanoušek takového řešení, jen nesouhlasím s kategorickým soudem, že to nejde).
Jj, díky za upřesnění. SIce se taky tak nějak nedokážu s vyjádřením Koposu ztotožnit, ale ano, nemělo by zřejmě platit kategorické ne na základní izolaci v těchto lištách. (poklona)
I když všichni víme, že i když lišty montuje svědomitý řemeslník, tak stačí nerovná zeď a že ve sklepích to není nic neobvyklého a víčko listy nedrží dost pevně v místech, kde se lišta prohýbá a tím i trochu deformuje. Ale to je na jinou debatu.
Lukáš Dziadkowiec:
Zajimave postrehy. Zda se, ze ani puvodni thread, jehoz odkaz jsem puvodne prehledl, nerekl konecne slovo a naroky na izolaci ve chranickach jsou pravdepodobne taktez jine. (poklona) za pokracujici diskuzi.
Elektrokotel ma jen jeden vykonnostni stupen. Je pouze dodatkovy zdroj tepla po automatickem kotli na peletky. Pouziva se na zacatku topne sezony a jako zalozni pokud je primarni v poruse. Nedavno prosel kontrolou techniky vyrobce s vysledkem, ze je v dobrem stavu a pouze se upravilo nastaveni termostatu. Topne spiraly byly taktez OK.
Kotel je zatim odpojen, nechal jsem jen PEN vodic.
mopra:
No pokial je v chráničke tak vytiahnuť za vyťahovaný kábel hneď vtiahnuť do trubky špagát alebo lanko
kábel opatrne oblankovať jokarom pridať modrú žilu a zatiahnuť naspäť do trubky (u prierezu 10q bude zabava) pripojiť užívať
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana