Existuje řešení pro ovládání spínání & stmívání světel přímo přes Wi-Fi...?

<< < (3/3)

Jiří Schwarz:
Citace: Fuk Tomáš  21.01.2017, 00:25

...
Domů si to ale kupovat nebudu - dojít k vypínači mne zase až tak neobtěžuje a pohyb je zdravý.

Když jsem blbej, tam mě okolnosti donutily porušit svoje zásady něco bezdrátového si pořídit... Až když byla začištěná zeď u nové "francouzské kombinace okna a dveří",  vymalováno, tak mě začalo obtěžovat, že vypínač je jen na druhém konci místnosti  :D

Fuk Tomáš:
Ale tak jistě, chybička se vloudí. Já mám zase dvě místnosti mající společnou lodžii, každá má svůj vchod na lodžii. Ovšem světlo v lodžii má vypínač jen u jednoho vchodu, uvnitř místnosti. Prudce geniální. Tam šel bezdrát už před 13 lety.

Aleš Dobrovolný:
LIFX
http://www.lifx.com/

dražší, ale lze plně ovládat jas, barevnou teplotu, barvu, žárovky řadit do skupin spousta efektů a blbostí vč. "barevné hudnby"
Ovládání aplikací v mobilu (android, ios, windows mobile).
Nemám ověřeno, ale lze žárovky ovládat a rozsvěcet i na dálku.

Montáž do patice E27, E26, bajonet.

Instalace pouze vyžaduje zapnout žárovku, spárovat s mobilem skrzevá wifi a pojmenovat ji.
Ovládání kromě mobilu umožňuje třeba Amazon Alexa, hodinky Pebble (ověřeno) atp.

Při případném vypnutí žárovky nedojde ke smazání nastavení.

Falkon Nightsdale:
Citace: Aleš Dobrovolný  23.01.2017, 15:19

LIFX
http://www.lifx.com/

(poklona) , zatím asi za současných podmínek nejlepší varianta - především s ohledem na hodnotu lm a zároveň barvičky :)
Co do lm to zhruba odpovídá současnému stavu - což je mírné příšeří.

Jinak mezitím jsem objevil ještě toto.
Výhodou by byla možnost buď nechat stávající LED (3x1100lm),  nebo dát ke stropu něco pořádného (ideálně tak 3x1600lm+) a stmívat.
Nevýhodou je to, že bych to musel buď přibastlit k vypínači, což by vypadalo dost hnusně, nebo vypínač odstranit a namontovat to do vzniklé dutiny.

V každém případě to plánuji odzkoušet na stojací lampě....

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana