Existuje řešení pro ovládání spínání & stmívání světel přímo přes Wi-Fi...?

(1/3) > >>

Falkon Nightsdale:
Žiji v pronajatém bytě, který si tu a tam vylepším pro větší komfort.
Hledám tedy "přijatelné" zvýšení komfortu za spíše nížší náklady, neinvazivní instalací a s možností časem toto řešení již odladěné demontovat a nainstalovat jinde.

Nyní již cca půl roku uvažuji nad tím, zda by bylo možné nějakým ne úplně složitým způsobem ovládat osvětlení na dálku, nejlépe z mobilu přes Wi-Fi, která má v celém bytě silný a stabilní signál i rychlost (dostupné je jak pásmo 2,4 GHz, tak 5 GHz).

Jistě - je zde možnost uvedeného dosáhnout tak, že do Wi-Fi zapojím ještě RF controller (Broadlink RF Pro),  ale to znamená někam nacpat další zařízení, s dalším kabelem, dalším požadavkem na zásuvku a zamořit si prostor dalším vlněním.

Žel, až dosud jsem nenarazil na žádné řešení, které by přímé Wi-Fi ovládání umožňovalo, má někdo nějaký tip ?
(Klidně i "budoucí" - očekávaná realizace je někdy v listopadu 2017)

Citace

Situaci mírně komplikuje i skutečnost, že předchozí nájemník v hale nainstaloval dva vypínače, které ovládají světlo přepnutím relé v pojistkové skříni nad vstupními dveřmi (= VELMI hlučné řešení) - což v tuto chvíli nevím, jak při stmívání řešit ?

Vít Rotrekl:
Nepostačilo by řešení přes Bluetooth? Asi to bude jednodušší než přes wifi. Myslím, že jsem někde viděl, aplikaci/žárovku kde bylo možné ovládat až 6 různých žárovek...

Nicméně. Toto bych řešil nějak komplexně. Aby jste nevyházel tisíce za krámy, který budou k ničemu.

Spíše, než testováním "kravinek",  bych přemýšlel na konceptem a případným provedením tohoto ovládání ve vašem vlastním bytě, domě...

Patrik Mlynar:
Pouzivam stmievac a spinac v cene okolo 10 - 15 euro pracujuci v RF pasme 433 Mhz. Je tam MOSFET a odsekava casti sinusovky. Dialkove ma 3 tlacidla : on / off, plus a minus. Max 100W na kanal pri 230V. Moznost naucit viac prijimacov na jeden vysielac.

Jiří Schwarz:
Možností je spousta.
Žárovky s dálkovým ovladačem se dají sehnat, cena začíná už někde kolem 150Kč.
Pak jsou "chytřejší řešení",  já se teď právě snažím objevit co vše umí systém LighTiffy od Osramu. Obsahuje gateway, která dokáže komunikovat s více žárovkami v ZigBee, vytvoří si jakýsi "tunel" přes domácí WiFi a žárovky se dají zapínat, měnit jas nebo barvy pomocí aplikace na chytrém mobilu.

Fuk Tomáš:
Citace: Falkon Nightsdale  20.01.2017, 16:48

Žel, až dosud jsem nenarazil na žádné řešení, které by přímé Wi-Fi ovládání umožňovalo, má někdo nějaký tip ?

Třeba http://easybulb.com/en/

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana