Proč je obvod po výměně jističe ve zkratu?

<< < (2/3) > >>

nadkansky:
Není možné,že jste se při průchodech zdí navrtal respektive poškodil kabel tohoto okruhu,stává se to u montáží tohoto typu velmi často a nemusí se to projevit ihned.Nemusí být na kabelu klasickým multimetrem naměřen zkrat.Pokud máte možnost změřit izolační stav tohoto kabelu vyšším napětím jakýmkoliv revizním přístrojem,než kterým měří klasický multimetr navíc stejnosměrně,zjistíte které vodiče v kabelu nemají dostatečně vysoký izolační odpor proti sobě.Při měření malým stejnosměrným napětím nezjistíte stav,který se děje při napětí 230V střídavých.Jis tič,který jste vyměnil  už byl asi natolik poškozen,že zkrat respektive nízkou impedanci obvodu nevybavoval,nebo vybavoval nahodile.

Miroš Jan:
V případě že mám pochybnosti s naměřenou hodnotou izolačního stavu revizním přístrojem, použiji kličkový megmet, 2500V.
No a toto měření je již velice průkazné stran izolačního odporu.
 ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroš Jan  22.01.2017, 12:32

V případě že mám pochybnosti s naměřenou hodnotou izolačního stavu revizním přístrojem, použiji kličkový megmet, 2500V.
No a toto měření je již velice průkazné stran izolačního odporu.
 ;)

Spíš bych řekl průrazné ...  8)

Jaroslav Strachon:
Zažil jsem podobné závady několikrát v panelákové výstavbě. Ve všech případech se jednalo o vypálené staré bakelitové řadové svorky. Po jejich výměně byla závada vždy odstraněna a hodnoty izolačních stavů měřené revizáckým měřákem ( Eurotest XA) se dostaly z hodnot v řádech desítek do normálu.
Přesný stav svorek jsem zjistil až po jejich demontáži.

Miroš Jan:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  22.01.2017, 12:40

Spíš bych řekl průrazné ...  8)

No jó. (doh)
Zapomněl jsem dodat že ten megmet má i nižší napětí, a to pouze 1500V. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana