Aký môže byť dôvod častému vypáleniu žiaroviek?
Piszkos Munkak:
Kvalita klasických žárovek je otřesná. Potřeboval jsem nejen svítit, ale i ohřívat a žárovky nevydrželi déle než 250h. Bylo jedno, jestli 100W nebo 60W.
Jozef Baránka:
Treba podoťahovať šróbiky na N vodičoch.
Juraj Hámorský:
Tak aby som objasnil ešte nejaké nejasnosti:
- hotel má 50 izieb 4poschodia, wellness, kongesovu, reštauraciu, .... Svietidla nemám zrátane :(
- žiarovky odchádzajú už od roku 2006 /zatiaľ to nikto nevyriešil
- je tam viacej typov svietidiel, napr na izbach sú také čo len tienia zvrchu a myslím, že aj zvrchu je nejaký otvor, teda to prehrievanie by som vylúčil.
- už vyskušali lacné, aj tie najdrahšie, ale žiarovka odíde. Niekedy ju doslova roztrhne.
- redistribúcia nepripadá do úvahy, sám som bol svedkom týchto javov a za tie roky čo sa to tam deje by už prišli hádam na nejakého záškodnika
- ten hotel svieti v kuse či je deň a či noc, len na izbách a účelových miestnostiach sa svieti len keď sú tam hostia, dovolím si tvrdiť, že niekedy to je menej ako v bežnej domácnosti.
- tá žiarovka odchádza aj počas svietenia, nie len pri zapnutí.
- tie N vodiče môžem dať tip nech ich skúsia dotiahnuť, len je to dosť veľký počet svietidiel a nemyslím si, že všetky by mali nedotiahnuté vodiče. Niektoré som mal rozobraté a vodiče boli v poriadku. Ale odkážem im, nech to spravia.
Prikladám aj nejaké výsledky merania, viac sa mi tu nezmestí, snaď neskôr, ak to pomôže.
Milan Hudec:
Zkuste nasadit semaforové žárovky.
Pokud nevydrží ani ty tak bych se zaměřil na N či PEN ve smyslu kontroly spojů či prostého přeťežování např.harmonick ou.
Tento krok můžete provést současně s krokem prvním.
pegas100:
S praskáním žárovek se setkávám tak 5x do roka. Mám několik analyzátorů, které jsem mnohokrát na danou lokalitu nasadil a to třeba 3ks najednou( RE,RP, svítidlo). Nikdy jsem nezjistil nějaké trvalé nadpětí. Myslím si, že žárovka je docela odolný spotřebič na nějaké kolísání. Ale pokud mohu ze své zkušenosti, tak je třeba se odprostit od různých báchorek údržbářů. Protože ti říkají jak to všude praská, a ve finále z 200žárovek jich za měsíc odejde dvě.
Ale pokud někdo tyto záhady vyřeší, tak bude frajer :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana