Netušíte pravděpodobnou příčinu vady na Multimetru Mastech MS8260G?

(1/3) > >>

Martin Martinak:

Nemáte tip na pravněpodobnou příčinu vady na mém Multimetru Mastech MS8260G?

Multimetr jsem používal hlavně do elektrotechnik y jako pomůcku a zároveň měření,
můj nyní již bývalý zaměstnavatel "měl strach" do mne investovat nějakou tu korunu pro nářadí, jenž budu potřebovat k své elektrikářské náplni práce. Nakonec po třech měsících, jsem se v průběhu této doby dočkal dvou šroubováků a Vadasky (omlouvám se, neznám spisovný název). V průběhu jsem tedy musel používat své nářadí a tedy i multimetr.

Nejsem si vědom špatné manipulace s Multimetrem, avšak nic se nechová bezdůvodně...
Poslední práce s multimetrem byla v pořádku, víceméně kontrola napětí 12 - 230V.
Po nějaké době jsem potřeboval zjistit primární cívku na transformátoru, a k mému zděšení jsem zjistil, že měření odporu jeví chybu. Multimetr nebyl nikterak levný ... tehdá... a postupem času jsem k němu taknějak "přirostl," proto hledám možnost opravy před koupí nového. Při přepnutí na měření odporu, mi po chvíli naskočí hodnota 5,13Kohm tato hodnota se odečítá v závislosti na hodnotě přiloženého odporu. Tzn. měřím-li 120ohmu, tak mi ukáže hodnotu 5,01 - 5,00 - 5,01 atd.

Baterii jsem měnil i vodiče, uvnitř architektura vypadá, jako po poněkud uspěchaném stroji, tudíž nemohu identifikovat vizuálně nějakou chybu. Ostatní funkce se jeví jako v pořádku, ale pokuď bych si mohl vybrat tak raději přijdu o měření C a Hz než o odpory.... Můžete mi prosím k tomu něco říci ? Prosím vyhněte se odpovědím typu - je to krám, kup si za 5 tisc. nový apod. jednak rád komunikuji s lidma na rozumné úrovni, a navíc jsem momentálně nezaměstnaný.

Vít Rotrekl:
Možná se tu najde nějaký elektronik, co by si s tím dokázal poradit.

Ale obávám se, že vám bude doporučeno ať vyhledáte servis na tuto značku. V rychlosti jsem na internetu našel dva, v Praze. Zkuste je kontaktovat... .

Zdeněk Mazač:
Myslím, že při měření došlo k nechtěnému poškození vstupních obvodů, vnitřní trubičková pojistka nedokázala dostatečně rychle přerušit obvod. A i kdyby se vám podařilo pojistku vyměnit, bylo by potřeba přístroj alespoň zkontrolovat nebo porovnat měřené hodnoty pomocí jiného přístroje. A to nejen na všech rozsazích, ale bylo by třeba zkontrolovat celý rozsah každého měření.
Pokud výměna pojistek a kontrola nepomůže, tak při ceně těchto přístrojů se asi nevyplatí předat závadu na servis.

Martin Škopek:
Citace: Martin Martinak  21.11.2016, 22:28

Chtěl bych vás poprosit o Tip na pravněpodobnou příčinu vady na mém Multimetru Mastech MS8260G. ...

Prohledejte si toto fórum, či v něm položte svůj dotaz:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=36

Rozmahel Vladimír:
V minulosti vám měření odporu fungovalo správně nebo je to první pokus? Z vašeho popisu to není zřejmé.
Funkce ovladače je sdružená pro odpor, test diody, kontinuitu, kapacitu.
Přepínání těchto funkcí je v pořádku?
Prostudujte návod k obsluze, není tak nějaká funkce "reset" před měřením?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana