Kde sehnat kabel RS232 s garantovanou barvou žil?

<< < (2/3) > >>

Fuk Tomáš:
Zkuste poptat firmu Krup (www.krup.cz),  udělal jsem s nimi dobrou zkušenost jak se standardním sortimentem, tak se zakázkovou výrobou.

Oliver Mička:
Citace: Hynek Havliš  16.11.2016, 10:18

Díky_ za postřehy. Řešení jsme nenašli, což jsem tak nějak předpokládal. (hledám ho celkem dlouho)
Já nerozumím Vaší poznámce. Mám standardní řešení, které je nežádoucí měnit (řekněme desítky aplikací ročně),  kde potřebuji propojit sériovou kartu ET200S se svorkami (vyžadovaný artikl) se speciálním PC/měřicí ústřednou zákazníka. Ideálně bych potřeboval kabel, který bude na jedné straně mít konektor CANNON 9 F a na druhé straně volné žíly. A žíly bych potřeboval pokaždé stejné proti číslu pinu (stejné barvy, event. čísla) a takovýto kabel nejsem schopen za rozumných podméínek koupit.
Když vezmu (zkoušel jsem různé) kabel od dodavatele počítačové techniky, tak prostě proti číslům pinů jsou měsíc co měsíc odlišné barvy žil. Musel bych tak každý konkrétní kabel vzít, prozvonit, nakreslit (upravit) podle toho schéma a zařídit, aby elektrikáři ten jeden konkrétní kabel použili k jednomu konkrétnímu schématu.
To se jeví jako celkem snadno proveditelné a banální, ale věřte, že je to jenom první dojem :)

Jaj takto tak potom chápem váš dotaz... V tom prípade by som skúsil použiť redukciu RJ45 na DSUB9 ktorá tu už bola spomenutá. Tu máte zaručené že v prípade FTP/STP káblu máte farby zaručené...

Hynek Havliš:
Tak to se mi moc nelíbí (redukce + další kabel, který běžně nekupuji). Navíc je otázka, jestli tato redukce nebude vadit komunikaci RS232 (nemyslím si to, ale nechci se tím zabývat).
To už je podle mě lepší např. toto
Konektor sběrnice D-SUB - SUBCON 9/F-SH - 2761499
od společnosti Phoenix Contact s kabelem např. Lapp Unitronic LiYCY nx0,5.
I přes slušnou slevu, kterou u nich máme, to ale vychází na téměř řádově vyšší částku, než kupovaný RS232 kabel, o dodatečné montáži/možnosti chyb nemluvě.

Miroš Jan:
Hynku, UNITRONIC BUS LD od LAPP GROUP by nešel použít?

Hynek Havliš:
Určitě by šel. ale Unitronic LiYCY mám vyzkoušený (na ten kousek) a používám ho i jinde; např. pro zařízení, které kromě RS232 potřebují i nějaké (různé) napájení, "atypický" RS232 konektor (např. SUB-D 15 HD) - to už si vyrábíme - apod.
A osobně se snažím minimalizovat počet nakupovaných druhů materiálu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana