Kde sehnat kabel RS232 s garantovanou barvou žil?

<< < (3/3)

MaJu:
Hynku,
pokud se jedná o komunikaci na krátkou vzdálenost, tak kabel LiYCY může být dostačující. Ovšem jak správně píše pan Miroš, UNITRONIC BUS LD by byl z pohledu kapacity vhodnější. Je zde totiž použitá izolace jádra z PE namísto PVC. Stejně dobře by mohl posloužit i kabel Li2YCY, kde 2Y opět označuje izolaci jádra z PE.

Hynek Havliš:
Tohle mě opravdu netrápí, ani jsem se na to neptal.
Pokud vím, tak standard RS232 uvádí maximální délku asi 15 metrů (já potřebuji vždy méně, maximálně výjimečně tak 10 m, spíše méně, než 5 m) a ten kabel LiYCY mi opravdu spolehlivě funguje (navíc používáme poměrně malé rychlosti - 9600 Bd).
Navíc některá zařízení která používáme (čtečky kódů),  viz můj příspěvek výše, vyžadují i napájení a kabely s žilami malých průřezů (obecně RS232 kabely např. i včetně toho  Unitronic Bus LD) způsobují takové úbytky napětí (napájení 24 nebo 5 V),  že prostě připojené přístroje nefungují (vyzkoušeno).
Takže kdybych opravdu chtěl použít kabel Unitronic Bus LD, tak bych pak musel mít do jednoho D-SUB konektoru přivedeny kabely dva různé. A kromě toho by to znamenalo další artikl zboží - do plánů, na sklad atd.
Teď už tady trochu míchám do sebe dva problémy, malinko jsme odbočili od původního dotazu
Nicméně i tak díky_ za názory.

Hugo K.:
Když přestřihnete originální kabel, vyjde to nastejno jako u dělaného, jste bez záruky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana