Kde sehnat kabel RS232 s garantovanou barvou žil?
Hynek Havliš:
Poradíte, kde sehnat za rozumnou cenu kabel RS232 s garantovanou barvou žil?
Používám ve svých aplikacích poměrně často komunikaci RS232 mezi speciálním počítačem a sériovou kartou PLC. Na straně PLC jsou svorky, na straně počítače běžný konektor CANNON 9. Propojení realizuji tak, že koupím "prodlužovák RS232", ten střihnu a použiju jen správný konec a druhý zahodím. Problém je, že žádný z mě známých dodavatelů není schopen garantovat barvu žíly proti číslu pinu a i u stejného objednacího čísla kabelu od stejného výrobce a dodavatele se toto více či méně občas změní. Prakticky každý měsíc tak řeším, proč nejde komunikace.
Našel jsem alternativu s garantovanou barvou žil u Phoenix Contact, jenže je prakticky desetkrát dražší, než "obyčejný" PC kabel a navíc je omezený výběr délek.
Nevíte o výrobci/prodejci, kdo by toto řešil a byl na tom cenově rozumně (jednotky stokorun za kabel)?
Vlastní výrobě kabelů nebo "prozvánění" každého jednotlivého kusu se chci vyhnout.
Žádné extra nároky stran vnějších vllivů na kabel kladeny nejsou.
Petr Liskar:
Jo, to znám.
Řeším to použitím samořezných konektorů DB9 na ploché vícežilové kabely.
Tomáš Jančo:
Na niektorých zariadeniach býva RS232 vyvedené na RJ45 konektor,
z tohoto dôvodu existujú RJ45-DSUB9 redukcie. Keď potom použijete ethernetový patch cord, ten má štandardizovan é farby.
Oliver Mička:
Citace: Hynek Havliš 15.11.2016, 12:16
Poradíte, kde sehnat za rozumnou cenu kabel RS232 s garantovanou barvou žil?
Používám ve svých aplikacích poměrně často komunikaci RS232 mezi speciálním počítačem a sériovou kartou PLC. Na straně PLC jsou svorky, na straně počítače běžný konektor CANNON 9. Propojení realizuji tak, že koupím "prodlužovák RS232", ten střihnu a použiju jen správný konec a druhý zahodím. Problém je, že žádný z mě známých dodavatelů není schopen garantovat barvu žíly proti číslu pinu a i u stejného objednacího čísla kabelu od stejného výrobce a dodavatele se toto více či méně občas změní. Prakticky každý měsíc tak řeším, proč nejde komunikace.
Našel jsem alternativu s garantovanou barvou žil u Phoenix Contact, jenže je prakticky desetkrát dražší, než "obyčejný" PC kabel a navíc je omezený výběr délek.
Nevíte o výrobci/prodejci, kdo by toto řešil a byl na tom cenově rozumně (jednotky stokorun za kabel)?
Vlastní výrobě kabelů nebo "prozvánění" každého jednotlivého kusu se chci vyhnout.
Žádné extra nároky stran vnějších vllivů na kabel kladeny nejsou.
Nejak nerozumiem vašemu dotazu.. " na strane PLC mate svorky kde pripájate jednotlive vodiče z káblu RS232"
Keď používate k tomu PLC takúto komunikáciu ( ked to ma iba RS232 port tak to bude staršie PLC ) tak prečo nemáte jeden kábel určený priamo k pripájaniu iba k tomuto typu PLC ?
Inak mne sa osvedčily káble RS232 ale od Allen Bradley.. ale tam je cena podobná ako u Phoenix..
7
Hynek Havliš:
Díky_ za postřehy. Řešení jsme nenašli, což jsem tak nějak předpokládal. (hledám ho celkem dlouho)
Citace: Oliver Mička 15.11.2016, 19:17
Nejak nerozumiem vašemu dotazu.. " na strane PLC mate svorky kde pripájate jednotlive vodiče z káblu RS232"
Keď používate k tomu PLC takúto komunikáciu ( ked to ma iba RS232 port tak to bude staršie PLC ) tak prečo nemáte jeden kábel určený priamo k pripájaniu iba k tomuto typu PLC ?
Já nerozumím Vaší poznámce. Mám standardní řešení, které je nežádoucí měnit (řekněme desítky aplikací ročně), kde potřebuji propojit sériovou kartu ET200S se svorkami (vyžadovaný artikl) se speciálním PC/měřicí ústřednou zákazníka. Ideálně bych potřeboval kabel, který bude na jedné straně mít konektor CANNON 9 F a na druhé straně volné žíly. A žíly bych potřeboval pokaždé stejné proti číslu pinu (stejné barvy, event. čísla) a takovýto kabel nejsem schopen za rozumných podméínek koupit.
Když vezmu (zkoušel jsem různé) kabel od dodavatele počítačové techniky, tak prostě proti číslům pinů jsou měsíc co měsíc odlišné barvy žil. Musel bych tak každý konkrétní kabel vzít, prozvonit, nakreslit (upravit) podle toho schéma a zařídit, aby elektrikáři ten jeden konkrétní kabel použili k jednomu konkrétnímu schématu.
To se jeví jako celkem snadno proveditelné a banální, ale věřte, že je to jenom první dojem :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana