Vadi pre dieta trafostanice priamo pod oknami loznice?
Jirka Š. Svejkovský:
Okolo toho trafa se toho moc šířit nebude, je v kovovém krytu (Faradayova klec). Takové věci víc vadí hlukem (občas trošku "bručí").
To byste nemohla bydlet například v USA na vesnici, kde má každý transformátor na sloupu u domu.
Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda 15.11.2016, 05:56
...
Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........ :-\
Kdyby jen přijímal, nebyl by to problém, ale on v nějakých intervalech vysílá když se přihlašuje k BTS, pokud má aktivní WiFi nebo BT, tak tam také něco běží, co běžně nevidíme...
To před několika léty jeden člověk projevil jistou obavu o zdraví dětí, když jim na školu dal zařízení jistý operátor.
Tak jsem mu vysvětloval kam to září, jak to odstíní plechová střecha, a že jemu toho záření do bytu dopadne podstatně víc než budou mít děti ve třídě, když má okna ve srovnatelné výšce jako jsou antény na nedalekém objektu.
Proti tomu je popisovaný transformátor možná ošklivý, ale celkem neškodný.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 15.11.2016, 07:34
A těch signálů je tolik, že si to člověk nedovede ani představit.
Před časem jeden můj zákazník tvrdohlavě lpěl na instalaci aut. vypínání elektroinstala ce v ložnici a dětských pokojích od večerních hodin do rána, kvůli tomu, že se dočetl o škodlivosti elmag. vln z kabelů pod napětím.
Když jsem mu naznačil, kolik bordelu prochází denně lidským tělem, málem zkolaboval.
Jak se Pavle u takové instalace profesionálně vypíná PE/PEN?
Já to před lety řešil na přání přes průmyslovou vidlici která se po vypojení z živé zásuvky strčila do zásuvky zkratované.
Polemika byla právě ohledně PE, chodil tam proutkař a skončilo to zaražením zemní tyče do zahrádky odkud se vedl vodič do zkratované zásuvky, teprv pak se mu klacík přestal stavět (dance)
Nic jiného mne tenkrát nenapadlo a ani dnes vlastně nevím jak jinak.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Milan Hudec 15.11.2016, 07:52
...chodil tam proutkař a skončilo to zaražením zemní tyče do zahrádky odkud se vedl vodič do zkratované zásuvky, teprv pak se mu klacík přestal stavět (dance)
Proto si dávám na zkraty v zásuvkách velký pozor. :D
lucia:
Panove moc Vam vsetkym dakujem. Ste zlaticka, ukludnili ste ma. Tak Vam verim :-),ze ten transformator nasmu synovi nevadi.
A co si myslite o 4 malych satelitech, ktore si susedia povesili nad nase loznicove okno, presne na tej strane jak je transformator :-). Dakujem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana