Vadi pre dieta trafostanice priamo pod oknami loznice?

(1/5) > >>

lucia:

Prestahovali sme sa do noveho podnajmu, bytu, sme na 2. poschodi, a zistili sme az teraz, ze vonku na prizemi priamo pod oknami loznice mame trafo stanici.
Zasielam foto.
Mame 2.5 rocne dieta, takze preto tie obavy.
Sme v centre mesta, cca 60 000 obyvatelov.
Byt je to len docastny, zmluva len na 6 mesiacov, urcite sa budeme stahovat.
Neviem kolko tam je kV, pretože je to v Britanii, a i ked som obvolala celu elektrarnu, nikto mi tam nebol schopny povedat kolko kV tadial prechadza.
Ale posielaju k nam domov ing.,  ktory mi vysvetli rizika, bezpecnost ... no proste typicka Britanie.
Co sa týka hluku, tak v loznici trafo nie je pocut ked su okna zatvorene.

Vadi pre dieta takato trafo stanice priamo pod oknami loznice?

Vít Rotrekl:
Myslím, že pokud dítě nebo vy nemáte v těle takový ten strojek na zlepšení funkčnosti srdce (nevím jak se to přesně jmenuje) nebo nějaké jiné elektronické pomůcky např naslouchátko, tak by to neměl být zásadní problém.

Systém distribuční sítě asi bude velmi podobný tomu našemu, řekl bych že na primární straně bude od 6 do 35kV. Překvapuje mě, že to není nijak zavřený kiosek/kobka nebo tak něco...

Takže jediné riziko vidím, že kdyby dítě chtělo vypadnout z okna k tomu trafu...

Fuk Tomáš:
Citace: lucia  14.11.2016, 19:43

Vadi pre dieta takato trafo stanice priamo pod oknami loznice?

Ano, vadí, kazí mu estetický dojem z výhledu na dvorek.
Ale jinak to není trafostanice, nýbrž malý distribuční transformátor.
To elektrospotřeb iče, které provozujete v domácnosti, vám v bytě rozhodně vytvářejí silnější elektromagneti cké pole, než takovýto transformátor o dvě patra níže.

František Šohajda:
Je zajímavé, že z transformátoru má každý strach...
Ale že má celý den u ucha mobilní telefon, který je 100x horší, to nikoho nezajímá! (dance)
Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........ :-\

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  15.11.2016, 05:56

Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........ :-\

A těch signálů je tolik, že si to člověk nedovede ani představit.
Před časem jeden můj zákazník tvrdohlavě lpěl na instalaci aut. vypínání elektroinstala ce v ložnici a dětských pokojích od večerních hodin do rána, kvůli tomu, že se dočetl o škodlivosti elmag. vln z kabelů pod napětím.
Když jsem mu naznačil, kolik bordelu prochází denně lidským tělem, málem zkolaboval.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana