Jak odjistit svítidla veřejného osvětlení na venkovním vedení?
Jiří_Hrubý:
Taky bych doporučil to ENSTO, ale při požadavku samonosnosti, resp. umístění na kabel je možnost níže.
Radek Červený:
Citace: Jiří Schwarz 01.11.2016, 16:36
U nás se to neřeší.
V základním stavu jsou svítidla chráněna před NDN polohou, přetížení vodičů při závadě svítidla se neřeší a bere se to jako přijatelné provozní riziko.
Jen mi není jasné jak je zajištěna bezpečnost toho zásuvkového vývodu pro vánoční stromek především mimo advent, když je to běžně přístupné (zle)
A pak dohledat to vadné svítidlo v té větvi je šaškování s plošinou na celý den ;)
Jinak se celkem osvědčilo koupit pojistkové pouzdro na přístrojovou pojistku s vodičem, které jsme zapojili mezi přívodní svorkovnici ve svítidle a její odvod. Ve svítidle je krytí dané svítidlem a při poruše se stejně musí vylézt nahoru.
Jan Bocek:
Citace: Radek Červený 01.11.2016, 21:38
A pak dohledat to vadné svítidlo v té větvi je šaškování s plošinou na celý den ;)
Jinak se celkem osvědčilo koupit pojistkové pouzdro na přístrojovou pojistku s vodičem, které jsme zapojili mezi přívodní svorkovnici ve svítidle a její odvod. Ve svítidle je krytí dané svítidlem a při poruše se stejně musí vylézt nahoru.
Výborné řešení.
Tato praxe s použitím pojistkového pouzdra na bajonet, nebo i autopojístky, se hodně uplatňuje ve VF technice při napájení vysílačů z jednoho zdroje. Pojístka je přímo v napájecí šnůře přesto, že přístroje mají své vnitřní pojistky. Ale to musíte obvykle jít "pod šroubky".
Je to praktické a rychle právě pro servis. Je to rychlejší rozpojení, než vytahovat konektor napájení.
Pavel Král Gargula:
Citace: Piszkos Munkak 01.11.2016, 18:30
Ve svítidlech moc místa není, už jsem do nich RSP4 dával, ale musí se odstříhat "nožky" kterými se RSP chytá na din lištu, jinak se dovnitř nevejde.
Lze použít svorku "bez nožiček": svorkovnice 1106-F/1P (Elektro Bečov).
Piszkos Munkak:
Citace: Radek Červený 01.11.2016, 21:38
Přesně tak, najdou se firmy které při výměně AlFe za AES namontují 60 ks světel bez pojistek. (zle)
Zrovna dnes jsem měnil krásně zpečený kondík se zapalovačem. Bez pojistky bych byl . ...doted v práci.
(poklona) pánové za rady :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana