Může být přívodní krabice s nožovkama v zateplovací izolaci?

<< < (2/5) > >>

František Janeček:
Nemůžete umístit elektroměrový rozvaděč někde ve fasádě v blízkosti této HDS a potom udělat vedení k elektroměru jen ten kousek mezi HDS a ER a stávající vedení nastavit a potom použít jako přívod k rozvaděči v domě?To už je měřené a to nastavit lze.Je to sice o spoj víc ale nejméně bolestivé řešení. :)

Pavel Horský:
Každý spoj je potenciálním poruchovým místem. Tak proč ho vyrábět?

František Janeček:
Citace: Pavel Horský  28.10.2016, 17:27

Každý spoj je potenciálním poruchovým místem. Tak proč ho vyrábět?

Protože dokonale udělaný spoj v přístupné krabici je profesionálněj ší řešení, než koupelnová dvířka ve fasádě a pod nimi utopená pojistková skřínˇ. :D

Pavel Horský:
Záleží ovšem, jaká je dokonalost tvůrce toho dokonalého spoje. Když tak koukám kolem sebe, zjišťuji, že profesionalita jaksi rychle ubývá a já se pomalu přestávám divit investorům, že se obávají návštěvy každého řemeslníka. Bohužel.
Pán nechce evidentně investovat do jakéhokoli kabelu a pravděpodobně se bude snažit vyhnout i pozvání odborníka. Proto píši jako nejlevnější řešení skříň schovat za dvířka. Jak si myslíte, že se to dělá se zazděnými pojistkovými skříněmi ve výšce 600mm od chodníku? Dvířka jsou určitě estetičtější, než nechávat koukat starou hnusnou "pojistkovku" v nové fasádě.

Ondrej Kudelka:
Tak přesně ta dvířka jsem měl namysli, jasně že bych tam nenechal díru. Šlo mi jen o to, jestli ty nožovky mohou být v izolaci. Jestli nebudou RZ nadávat třeba kvuli tepelnému namáhání, chlazení... já nevím. Tak jako mají být některé kabely zazděné, tak jestli nemusí být tohle taky nějak....defin ovaně uložené.  Hlavně že to bude přístupné. Je mi fakt jedno jak to vypadá. Jsem na samotě.  (poklona)  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana