Může být přívodní krabice s nožovkama v zateplovací izolaci?
Ondrej Kudelka:
Při výměně přívodu do domu mi technici namontovali na stěnu toto.
Předpokládám, že tam jsou nožovky, ale ještě jsem to neotevřel.
Původně tam byla panceřová krabička s pojistkami ve zdi.
Říkali, že prý stejně budu jednou zateplovat. No a já teď chci udělat zateplení vatou.
Tloušťka izolace bude dvakrát větší, než hloubka krabice, takže tam musím vytvořit jakýsi tunýlek.
Moc se mi to nezdá, ale nevím, jak to udělat jinak.
Nemohu to vzít a povytáhnout na úroveň fasády, to je jasné.
Kromě toho, že bych na to správně asi neměl šahat je problém v kabelu zazděném ve zdi a tím krátkých drátů.
Na druhou stranu nemůžu říct, ať mi to přijdou posunout na úroveň fasády dřív, než ta fasáda bude. No ale fasáda nebude, dokud tam bude ta skříňka.
Takže se ptám, mohu tu krabici nechat zapuštěnou, nebo existuje nějaký postup.
Jiří_Hrubý:
Předpokládám, že v té kopexce (ten železný husí krk) je přívod ze střešníku.
Ten je zřejmě nový.
váš problém je váš odvod do elektroměru. Zavolejte elektrikáře, nechte vyměnit HDV, protože to rozumný člověk udělá, než aby pak rozbíjel novou fasádu, tím získáte možnost pohybovat se skříní.
Až budou fasádnící nastoupení, zavolejte opět elektrikáře, ten skříň uvolní a s fasádníky ukotví zároveň s novou fasádou.
Je to úplně normální postup. Utopit skříň je fuš nejhrubšího zrna, protože pak často nelze ani vyměnit pojistky bez poškození fasády.
Ondrej Kudelka:
Jako že mám NECHAT vyměnit celý přívod k elektroměru? to je přes celý dům, To bych se fakt nedoplatil. Je to 27m zasekané ve zdi z kamenů. To už mohu rovnou ten dům zbořit. Může se HDV nastavovat?
Zdeněk Friedrich:
Citace: Ondrej Kudelka 28.10.2016, 15:01
Může se HDV nastavovat?
NESMÍ! (norm) 33 2130 ed.3, čl. 7.4.8.
Pavel Horský:
No tak to nechte jak to je a dejte pře skříň do zateplení koupelnová plastová revizní dvířka patřičné velikosti, aby šla pojistková skříň bez problému otevřít i servisovat. Upozorňuji, že musí být dvířka opatřena symbolem blesku.
Jen zvažte typ dvířek z důvodu eliminace zatékání do fasády při dešti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana